Събития за деца този уикенд (26-28 юни) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (26-28 юни)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Мария Ангелова
Събития за деца този уикенд (26-28 юни)
Снимка: Thinkstock/Guliver

 Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Лятна случка - фестивал на Карандила

26-28 юни, край Сливен

Фестивал "Лятна Случка – Карандила" е насочен към съвременните форми на изкуство и начините за доближаване до природата, съчетавайки традициите и новото, в търсене на алтернативни методи за развлечение и спорт, начини за комуникация и преоткриване на себе си в заобикалящия свят. След едно успешно издание през 2014 г. тази година предстои едно истинско празненство за малки и големи сред красивата природа на Карандила над Сливен. Специални ателиета и занимания са предвидени за децата. Вижте програмата на фестивала Лятна случка.

*

Фестивал на дивите цветя в Родопите

20-28 юни, няколко смолянски села

Пешеходни и велотурове, фотопленери, творчески ателиета за деца и възрастни, тур в каньона на Гарга дере и вертикалните градини с Орфеевото цвете – силивряка, велотур до изворите на Арда и поход по екопътека „Кърджалийски камък” - това са само част от заниманията, с които Родопите ще ви накарат още повече да се влюбите в тях по време на втория Фестивал на дивите цветя в Родопите. Вижте програмата на Фестивала на дивите цветя в Родопите.

*

One Design Week - програма за деца

19-28 юни, Пловдив

От щастието да направиш свое зайче от текстил през предизвикателството да нарисуваш чувство, да конструираш робот от кашони или да изработиш модел на компютърна мишка. One Design Week е приготвил куп интересни занимания за децата. Подробности и програма на детската програма на Оne Design Week 2015.

*

Празник на билките, планината и туризма

27 юни, местност Айдушко сборище край Троян

Празникът на билките, планината и туризма събира планинари, ориентировачи, мотоделтапланеристи, билкари, почитатели на планинските преходи и екстремното колоездене идват от юг и от север на Балкана, за да отбележат празника на любимата планина. Освен музика и полезна информация за билките, на празника се организират състезания за най-дълъг и най-пъстър венец, състезание по ориентиране, вари се чай от десетки билки, бъркат се традиционни гозби, издигат се делтапланери, играят се хора, народни песни огласят планинските склонове на Троянския Балкан... Провежда се в местността Айдушко сборище, над село Балканец (по пътя за Беклемето). Повече за Празника на билките, планината и туризма.

*

Лято в музея - училище за деца

2 юни - 3 юли, четири музея в София

Национален политехнически музей, Национален природонаучен музей, Национален археологически музей с институт и музей при БАН (Археологически музей), Национална художествена галерия съвместно с Фондация Изиарт организират лятно училище в периода от 2 юни до 3 юли, по време на лятната ваканция. Със специално разработена програма четирите музея в София ще посрещнат деца на възраст между 6 и 12 години. Програмата е във всеки музей е петдневна  (от понеделник до петък) и ще се провежда през всяка от петте седмици на месец юни (включително до 3 юли). Информация за Лято в музея.

*

Конкурс за деца на Етъра

до 24 юли, цяла България

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”- Габрово обявява национален детски конкурс, посветен на 155 години от обявяването на Габрово за град. Темата е „Етъра чудесно място за...”, приемат се рисунки или разкази/стихотворения. Подробности за участие в конкурса тук.

*

Народна астрономия и метеорология - интерактивна изложба

юни-юли, Етъра

Тази интерактивна изложба в Етъра ще ви покаже светогледа на предците ни като усетите мъглата като Змей, бълващ дим от ноздрите си; да видите как на Гергьовден всяка капка става на жълтица; да срещнете Голямата мечка и да научите много интересни методи за познаване на времето по природни явления, растения и животни; да се научите как се правят гадания и магии; да преоткриете съзвездията по интерактивен макет на северната небесна полусфера; да се забавлявате с гатанки, приказки, и още много други. Повече за изложбата Наордна астрономия и метеорология.

***

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин