Събития за деца този уикенд (30 октомври - 1 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (30 октомври - 1 ноември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (30 октомври - 1 ноември)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Семейна събота в музея

31 октомври, София

Темата на Семейната събота в Политехническия музей в София за месец октомври е Човекополис. Питали ли сте се как може всички да живеем заедно и без проблеми? Откъде да научим как милиони единици функционират като едно цяло? Отговорът е ясен. Всички ние сме пример за тази идеална симбиоза на стотици милиони клетки. И представете си – всяка клетка си има своята функция, но работи и се съобразява с другите в името на общото благо – съществуването на сложен организъм. Повече за събитието тук.

*

Следобед в квартала

31 октомври, София

Идейно е театрите и музеите да отворят врати и да те поканят за една нощ да се насладиш на малкия им празник. Една друга покана те призовава да участваш в промяната на своя квартал. Три точки на София ще бъдат оживени с музика, танци, настолни игри и рисуване. Метрото ни свързва, така че можеш да се включиш в кв. Младост 3, пред трафопоста до бл.313, вх.А, в кв. Надежда 2 – пред търговския център, веднага след изхода от Метро станция Хан Кубрат и в Люлин 6. Повече за инициативата тук.

*

Куклен театър в Младежки театър

31 октомври, София

В Младежкия театър всеки уикенд можете да гледате представления за деца. Тази седмица се играят "Момо" (събота, 11 ч.) и "Спящата красавица" (неделя, 11 ч.). Вижте още от програмата на Младежкия театър за октомври.

*

Национален детски конкурс ”Виж моя ангел”

до 1 декември, цялата страна

Участвайте в Националния детски конкурс ”Виж моя ангел”, организиран от Арт-Къща „Куклите”. В конкурса могат да участват деца от 7 до 18 години. Участието в конкурса е само индивидуално, групови участия не се приемат. За изработка на куклите използвайте материали, каквито въображението ви реши. Предварително помислете по темата: кои са ангелите, какви послания изпращат на хората, как биха могли да изглеждат. Пълни условия на конкурса "Виж моя ангел".

*

По билото на планината - литературен конкурс

до 30 ноември, цяла България

Вдъхновява ли ви планината? Включете се в литературния конкурс на хижа "Козя стена" - "По билото на планината".  Можете да участвате с 1 произведение. Текстът може да е публикуван, но да не е награждаван в други конкурси. Право за участие имат всички възрастови групи, вдъхновени от планината, включително и децата. Пълните условия на конкурса са тук.

*

Карикатурен десант в Дома на хумора и сатирата

1 октомври - 31 декември, Габрово

По традиция и тази есен Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще предложи интересна среща с хумористичното изкуство. „Карикатурен десант“ е събитието, с което Веселата къща ще открие сезона. Военният термин не е избран случайно – залите на Музея ще бъдат окупирани от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове, пристигащи от близки и далечни страни. Нашествието на творбите към столицата на хумора е в отговор на поканата към партньори на Дома на хумора да гостуват с подбрани колекции от своите фондове и ателиета – 6 мащабни изложби с над 500 карикатури от 62 автори от десетки държави вече завладяват голяма част от музейната територия. Повече за събитието. 

*

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин