Съвети за фотография: Как да направим ежедневните снимки красиви - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Съвети за фотография: Как да направим ежедневните снимки красиви
Автор: Александра Любова
Съвети за фотография: Как да направим ежедневните снимки красиви

Виждате опияняваща улична сцена, но сте разочаровани, когато снимките ви не успяват да уловят магията?

Сега ще ви дадем някои лесни съвети, с които да подобрите качеството на вашите снимки и кадри и да се почувствате като истински фотографи.

1. Намерете правилната светлината

За да получите добра фотография в реалния живот, бъдете готови да снимате навреме. Магическите часове - първият час след изгрев и последният час преди залез слънце са чудесни за снимане навън, без сурови сенки. По средата на деня, когато слънцето е силно, помислете за фотографиране на закрито.

Заснемайте всичко, което хваща окото ви, през цялото време гледайте цялостната рамка на снимка и се движете в името на светлината и за да хванете определени цветове в рамките на снимката.

2. Спечелете доверието на хората

За да получите добър портрет, трябва да спечелите доверието на вашия обект - дори и само за минута. Не насочвайте просто камерата, шегувайте се с тях. Те са хора, а не обекти. Ако се забавлявате и те ще се забавляват и отпуснат, а точно тогава ще се получи този перфектен кадър.

Запитайте се какво прави това място различно, кои са тези хора? Търсете да разкажете емоционална история, тази, която ще има значение, тази, която носи културно разбиране. Обмисляйте и търсете специални моменти, напълно съобразени с обкръжението. Следете инстинктите си и наблюдавайте светлината. Важно е да се чувствате напълно на место и да уцелите момента.

Най-вече усетете вдъхновението и го оставете то да ви води.

Съвети за фотография: Как да направим ежедневните снимки красиви

3. Не се вглъбявайте в оборудването

Не става въпрос за това да имате скъпа камера. Също така, бързото и лесно насочване и снимане може да бъде по-малко плашещо от големите и сложни настройки на професионалните фотоапарати. Не всичко е в оборудването, а по-скоро в начина, по който виждате нещата.

4. Помислете за състава

Интересна снимка се нуждае от композиционен ред, цвят, форма и контраст. Диагоналните линии добавят движение и насочват зрителя към картината. Контрастът между фон и обект може да оживи изображението. Научете „Правилото на третините“: разделете снимката си на девет равни части, използвайки две вертикални линии и две хоризонтални и поставете най-интересното (акцента) на пресечните линии.

5. Бъдете отговорен фотограф

Правете си проучвания, за да сте сигурни, че няма да обидите някой като правите определени снимки. Развийте увереността да попитате, преди да направите снимка - повечето хора са поласкани, че са забелязани и смирени, ако харесвате дома им. Гледайте езика на тялото на хората. Не безпокойте някой, който изглежда, че не иска да бъде обезпокоен.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин