Седемте чудеса на Азия (част 2) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Седемте чудеса на Азия (част 2)
Автор: Peika.bg
Седемте чудеса на Азия (част 2)
Снимка: pixabay

Азия – един от най-разнообразните континенти на планетата, а също и най-населеният, като само Китай обитава 1,3 милиарда души. В модерната власт на технологичния напредък Азия е в челото на глобалното развитие и кралят на индустрията.

Този огромен континент е служил като база за разширяване на древни цивилизации, като Персия и Месопотамия, които са оформили историята и са останали дълбоко вградени в континенталното наследство. Азия може да се похвали с кошница от различни езици и диалекти, като всеки жител говори грубо един или повече език от техния роден. Природният чар и набор от качества на Азия са отправната точка за откриването на нейните чудеса. Великите умове създават още по-големи паметници, които се запазват във времето. Разгледайте седемте чудеса на Азия безгранични количества чудеса от дълбините на историята.

Еверест

Седемте чудеса на Азия (част 2)
Снимка: pixabay

Гордо демонстрирайки титлата си на най-голямата планина в света, връх Еверест несъмнено е азиатско чудо. Върхът е границата на Непал, чак до юг от Китай и Тибет на север. Този чудовищен планински връх се издига на 8848 м височина и на зряла възраст от 60 милиона години, тя е образувана от движението на индийската тектонична плоча, която се притиска срещу азиатската плоча.

Връх Еверест е идентифициран за първи път през 1841 г. от британски изследователски екип, ръководен от сър Джордж Еверест, на който тогава е и кръстен през 1865 г. Първият опит е направен от британска експедиция през 1921 г. от северната страна, а първата среща на върха от северната страна е достигнат през 1960 г. от китайски алпинисти. Въпреки многото успехи, общо 282 души са загинали от 1924 до август 2015 г.

По този начин, освен ако не сте много опитен катерач и можете да се справите с напрежението, просто трябва да оцените планината от земята; все пак си заслужава.

Златният храм

Седемте чудеса на Азия (част 2)
Снимка: pixabay

Златният храм може да се намери в индийския град Амритсар и излъчва величествено спокойствие. Гледката е превърната в тиха медитация за тези, които се нуждаят от нея. В исторически план е известно, че Буда е прекарал много време тук, съзерцавайки чрез интензивна медитация.

В продължение на години храмът е бил унищожаван безброй пъти от мюсюлмански армии, но всеки път е бил възстановен с още по-високо ниво на красота, което го доказва като истинско чудо. Архитектурният стил свързва връзки между индуистки и мюсюлмански стилове, образувайки свой собствен уникален живописен образ на съвършенство.

Изпитайте чувства на духовно просветление и енергийна сила, докато се впускате в този златен храм, който може да се похвали с наистина уникална красота.

Ангкор Ват

Седемте чудеса на Азия (част 2)
Снимка: pixabay

Ангкор Ват, в Камбоджа, е построен през първата половина на 16-ти век, като завършването му отнема 30 години; той е посветен на Вишну от крал Суряварман II-ри като реплика на художествения стил на Ангкор Том. Ангкор Ват е най-големият паметник на групата Ангкор и е удивително запазен като азиатски шедьовър. Изключителна красота, неустоима за тези, които имат удоволствието да го видят.

Думата „ват“ е кхмерски за храм, който е съчетан с Ангкор, когато става будистки паметник през 16 век. Обикновено се разглежда като погребален храм на краля и символизира залязващото слънце и смъртта. Не пропускайте този камбоджански шедьовър.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин