Щатът Юта ще се сдобие с два нови национални парка - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Щатът Юта ще се сдобие с два нови национални парка
Автор: Peika.bg
Щатът Юта ще се сдобие с два нови национални парка

Американският щат Юта е на път да създаде два нови национални парка, единият от които ще носи името на 100-годишен динозавър, чиито кости са били открити около Моаб, който е известен като столица за отдих на щата.

Части от района на Далтън Уелс в графство Гранд ще се превърнат в щатския парк Ютахраптор, след като костите на неизвестен динозавър бяха изровени в района. Според списание Smithsonian, Utahraptor ostrommaysi е покрит с пера двуног хищник, който се простира на повече от 20 фута дължина и тежи повече от 600 кг.

Първите екземпляри от Utahraptor са намерени през 1975 г. в каменоломната Dalton Wells, а голям нокът на крака и други останки са открити през 1991 г. Останките на приблизително 10 допълнителни динозаври са открити оттогава в района, който е в непосредствена близост до Arches National Парк. Сега Utahraptor се превърна в официален динозавър на щата и новият парк, наречен в негова чест, ще обхваща 6500 акра земя, включващ 150 мили пътеки за планинско колоездене и туризъм. Новото финансиране и предназначение ще спомогнат за защитата на земята и ще предотвратят открадването на вкаменелости от района.

Вторият нов държавен парк ще бъде формиран от резервоара Lost Creek в окръг Морган, който ще се превърне в State Lost Creek State Park. Ловът на диви животни там вече ще бъде ограничен до водолюбиви птици и това е популярно място за риболов на пъстърва дъга, разходка с лодка и водни спортове. Новите паркове ще бъдат 45-и и 46-и в щата, а според фискална бележка, приложена към сметката, те биха могли да струват на посетителите до 25 долара входни такси и до 40 долара за къмпинг в тях.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин