Шумен с първо място в две категории в годишните награди за туризъм - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Шумен с първо място в две категории в годишните награди за туризъм
Автор: Peika.bg
Шумен с първо място в две категории в годишните награди за туризъм
Снимка: pixabay

Община Шумен спечели специална награда в категорията "Туристическа община" и първо място за туристическа дестинация в годишните награди на Министерството на туризма за 2021 година.

Шумен печели специалната награда в категорията "Туристическа община" с вота на 31,65 на сто от участниците в анкетата. На второ и трето място са съответно общините Русе и Бургас.

"Предложението е тази категория да оценява устойчивото развитие и дигитализирането в общините като реакция за справянето с кризата, свързана с COVID-19 в туризма, както и последиците от нея", се отбелязва на интернет страницата на Министерството на туризма.

Първа награда в категорията за туристическа дестинация с 31,02 процента печели "Шумен - земя на първите", която включва само обекти и събития на територията на община Шумен.

На второ място в категорията е "Варна - 100 години курортен град" с 25,72 процента, а на трето - остров Света Анастасия с 9,45 процента.

В категорията "Туристическа атракция/обект", Мемориалният комплекс "Създатели на българската държава" на Шуменското плато, чиято 40-годишнина ще бъде отбелязана тържествено с лазерно и светлинно шоу на 26 ноември, е на трето място с 10,20 на сто от вота на гласувалите.

На първите две места в тази категория са съответно Безистенът в Ямбол и Историческият парк край Варна.

На десето място, сред 17-те номинирани обекти, е Голямата базилика в Националния историко-археологически резерват "Плиска".

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин