Шумоленето на най-прочутата бамбукова гора в света - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Шумоленето на най-прочутата бамбукова гора в света
Автор: Peika.bg

Ако сте чели класации за прекрасните места, които трябва да видите през живота си или за най-красивите гори и паркове на света, непременно тази гора ви е позната. Това е бамбуковата гора Сагано, която се намира край Киото, Япония – вероятно най-прочутата в света от своя вид.

Заради огромния интерес гората Сагано от години не може да се нарече спокойно местенце. По-скоро е пълна със снимащи туристи, които изпъват широката алея, пресичаща горичката през средата. И докато те се чудят как точно да уловят стъблата на издигащия се сякаш до небесата бамбук в обективите си, пропускат нещо много важно.

Шумоленето.

Невероятният успокояващ звук на шумолене на листа в бамбуковата гора Сагано в Киото е включен преди няколко години в списък на японското министерство на околната среда, наречен „100 звукови пейзажа“. Класацията съдържа звуци от ежедневието в Япония, които имат за цел да накарат японците да обръщат повече внимание на природата около себе си.

Край бамбуковата гора се намира и един от петте главни храма на Киото – Тенрю-джи. Това не е случайно. В миналото шинтоистките и будистките храмове винаги били издигани край бамбукови горички, тъй като се смятало, че растението е символ на здравината и отблъсква злото.

Така че, когато стигенте толкова на изток и попаднете в гората Сагано, оставете за минута фотоапарата си. Време за снимки ще имате. Важното е да не забравите да чуете.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин