Сингапур оглавява списъка на най-безопасните страни за пътуване в света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сингапур оглавява списъка на най-безопасните страни за пътуване в света
Автор: Peika.bg
Сингапур оглавява списъка на най-безопасните страни за пътуване в света
Снимка: pexels

Според проучване, проведено от The Swiftest, Сингапур е най-безопасната страна в света за международни пътувания. Те са взели предвид седем рискови фактора за безопасността, за да класират 50-те най-посещавани страни в света, за да изчислят своя „Индекс за безопасност при пътуване“.

Излагането на рискови фактори, докато някой пътува до друга държава, зависи от различни точки, включително техния избор на престой и начин на пътуване. Въпреки това, тези променливи могат да се променят от човек до човек и така страната като цяло е взета, за да определи коефициентите на безопасност и да изчисли „Индекса на безопасност при пътуване“ на 50-те най-популярни дестинации в света.

Факторите са:

  • Процент на убийства (0-100 точки) – Броят на случаите на убийства на 100 000 души.
  • Коефициент на смъртност от пътнотранспортни произшествия (0-100 точки) – Приблизителният коефициент на смъртност от пътнотранспортно произшествие на 100 000 души.
  • Смъртност от отравяне (0-100 точки) – Смъртността, свързана с непреднамерени отравяния на 100 000 души.
  • Смъртност при нехигиенични условия (0-100 точки) – Смъртността, която е свързана с небезопасни санитарни условия, небезопасна вода и липса на подходяща хигиена на 100 000 души.
  • Животи, загубени поради заразни болести (0-100 точки) – Броят години живот, загубени поради заразни болести на 100 000 души.
  • Животи, загубени поради нараняване (0-100 точки) – Стандартизирани по възраст и години живот, загубени поради наранявания по отношение на увреждане (включително конфликти, насилие и самонараняване) на 100 000 души.
  • Риск от природни бедствия (0-50 точки) – Според The ​​Swiftest, това е „индекс, създаден от германската организация с нестопанска цел Bündnis Entwicklung Hilft в партньорство с Университетския институт на ООН за околна среда и човешка сигурност, оценките на World Risk Report държави въз основа на риска от природно бедствие като земетресения, наводнения или циклони, както и способността на страната да се справи с бедствие, ако то се случи.

Защо Сингапур е най-безопасната страна за пътуване?

Според доклада Сингапур е най-малко смъртоносната или най-безопасната дестинация в света. С малко или никакви случаи на убийства, пътнотранспортни произшествия или риск от природни бедствия, градът е най-безопасният за туристите в целия свят.

Освен това нивото на престъпност в Сингапур е сравнително по-ниско, отколкото в други страни. Те имат високо наблюдение, полицейско присъствие и страх от ужасни последици за извършване на престъпления, които трябва да бъдат аплодирани. Дори значително „по-малките“ престъпления тук се третират като тежки.

Така че страната е невероятно безопасна за туристите, но това не означава, че не трябва да се вземат подходящи мерки за безопасност, докато пътувате.

Сингапур оглавява списъка на най-безопасните страни за пътуване в света
Снимка: The Swiftest

Топ 10 на най-безопасните държави

  1. Сингапур
  2. Дания
  3. Нидерландия
  4. Швейцария
  5. Израел
  6. Швеция
  7. Австрия
  8. Ирландия
  9. Италия
  10. Германия

Топ 10 на най-смъртоносните държави

  1. Южна Африка
  2. Индия
  3. Доминиканска република
  4. Мексико
  5. Бразилия
  6. Камбоджа
  7. Филипините
  8. Саудитска Арабия
  9. Виетнам
  10. Индонезия

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин