Скритият плаж на остров Мариета – чудо на природата - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Скритият плаж на остров Мариета – чудо на природата
Скритият плаж на остров Мариета – чудо на природата

Може би не знаете, че един от най-красивите плажове в света се намира в Мексико, само на час път от град Пуерто Валярта. Става въпрос за скрития плаж на остров Мариета, известен още като Плаж на любовта.

В началото на 20 век безлюдното място е било използвано като военен полигон. Поради тази причина се смята, че след контролирани бомбардировки, се образували пещери, които по-късно, под въздействието на ерозията, са оформили плажа в сегашния му вид. Образувалият се скален пръстен, надвиснал над плажа, прави мястото наистина уникално.

Растителността и животинските видове в района са пострадали доста от провежданите в миналото военни учения, но в наши дни са взети всички необходими мерки за защитата им от човешко посегателство. Забранени са ловът и риболовът, а мястото е обявено за национален парк.

Скритият плаж на остров Мариета – чудо на природата

Гледката наистина е зашеметяваща, но за да ѝ се насладите, ще трябва да получите специално разрешение. Освен това, на туристите им се налага да преплуват 50-метров тунел, свързващ плажа с Тихия океан. Другият начин да се достигне мястото, е като се ползва кану, тъй като над водата в тунела има разстояние 6 фута. Има и трети начин, но от него могат да се възползват само по-заможните – с хеликоптер.

Състоянието на кораловия риф е следено от учените в Гуадалахара, които са препоръчали да бъде намален броят на посетителите. Така е въведено ограничение за не повече от 116 души дневно.

Скритият плаж на остров Мариета – чудо на природата

Плажът целогодишно е желана туристическа дестинация за хора от цял свят. Най-приятно е посещението му през зимата. Тогава дъждовете спират и водата е кристално чиста, бистра и топла.

Автор: Вероника Иванова

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин