Снога и арктическа йога – тази зима бъди дзен в снега - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Снога и арктическа йога – тази зима бъди дзен в снега
Автор: Peika.bg
Снога и арктическа йога – тази зима бъди дзен в снега

Снога. Не че е било задължително да измислят специално име на практикуването на йога в снега – но е факт и нищо чудно вече да практикувате снога и даже да не знаете, че така се казва.

Всичко започва от практикуващи йога, които използват хаштаг #snowga за снимките си в снега, публикувани в Инстаграм. Хаштагът става толкова популярен, че няколко компании за йога турове правят програми от йога + ски, сноуборд или снегоходки. 

Заниманията със ски обувки и пухенки няма как да заместят редовните занимания по йога, а по-скоро вкарват йогата в нови сфери от живота. Целта е тялото да се подготви с гъвкавост и издръжливост за спусканията. Подходящи са пози като Воин, Дърво, Триъгълник и други.

Снога глезотии

Сногата е ски ваканция със специалното участие на йога преди и след извънпистови спускания. Но всъщност може да бъде и много повече от това. Нивата на глезене могат драматично да се завишат, когато към това се добавят масаж след карането и домашна торта от сладкаря на хижата. Във Френските Алпи. И не, това също не е краят. Вечерта продължава с вино и гурме хапки във вила насред иглолистна гора, която си има и собствено кино и спа център.

Програми от този тип се предлагат във Франция, но практикуващите йога си организират подобна наслада за сетивата и на други места, и без туристически агенции за посредник.

Снога и арктическа йога – тази зима бъди дзен в снега

Арктическа йога

Според вас сногата е за лигльовци? Минете на следващо ниво и се запишете на арктическа йога! Не очаквайте милост от скандинавските йога инструктори, които организират тази нова мода турове. Програмата включва три часа бикрам йога върху замръзнала река – и това е само за загрявка!

Естествено, този тип вледеняващи йога почивки се провеждат само зимата, само в северни райони, за които спокойно може да се каже, че са на края на света. За да може да си медитирате на спокойствие между преходите със снегоходки. 

Снога и арктическа йога – тази зима бъди дзен в снега

Не, няма нужда да правите това.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин