Солвенг – късче от Европа в сърцето на Калифорния - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Солвенг – късче от Европа в сърцето на Калифорния

Солвенг или Солванг, в зависимост от настроението на преводача, е малко градче, което омайва с нетипичната си за Щатите красота.

Солвенг се намира в окръг Санта Барбара, в щата Калифорния. Необичайния си облик дължи на факта, че от края на по-миналия век до 30-те години на миналия значителен брой датски емигранти са се заселили тук.

Но това не би останало в тайна дори и за хората, които не са запознати с тези факти. Самата архитектура на градчето разказва своята история.

39659

Въпреки че Солвенг се намира в един от най-посещаваните щати на САЩ, нищо не ви напомня, че всъщност сте на хиляди километри от Европа. Типичните големи американски авенюта са заменени с по-малки улички, а единствено маркировката им подсказва къде всъщност се намирате. Сградите не са високи, а хотелите са малки и уютни. Храната, която се сервира в заведенията, е повлияна от европейската кухня, а пивото е почти изцяло датско и немско. В магазините продават невероятни ръчно изработени сувенири и типични за началото на миналия век датски носии.

39662 39665

Красивата вятърна мелница в сърцето на Солвенг е пленителна. Един поглед е достатъчен, за да се пренесеш в миналото, далеч от шумния и забързан живот на САЩ. Дали ще отидете на почивка там или просто ще спрете за обяд, посещението ви няма да бъде напразно. Атмосферата в градчето е магическа. Между типичната калифорнийска жега и омайващата архитектура на Солвенг, ще намерите себе си в една приказка, която няма да искате да напуснете.  

39660 39661

*

Текстът и снимките са изпратени от Моника Морева за рубриката ни Стани автор. Споделете и вие пътеписи и фоторазкази на info@peika.bg.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин