Мюнхен за без пари - 8 безплатни забавления - безплатно - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мюнхен за без пари - 8 безплатни забавления
Автор: Peika.bg
Мюнхен за без пари - 8 безплатни забавления
Снимка: Thinkstock/Guliver

Мюнхен - столицата на Бавария, е една от любимите германски дестинации на туристите – и то не само по време на Октоберфест.


В града през декември можете да посетите едни от най-впечатляващите коледни базари (където дори саламът е във форма на елха). И ако много от музеите и забележителностите в Мюнхен имат входни билети, които не са от най-евтините, то има и куп начини да си прекарате приятно в Мюнхен за без пари, при това в компанията на местните хора, а не на други туристи (защото, знаем, най-лошото на това да си турист е други туристи да познаят, че си турист).

1. Олимпиапарк

През далечната 1972 г. на това място се провеждат Летни олимпийски игри. Тук е мястото да избягате от шума на града. През лятото докато се разхождате край спортните съоръжения, може да попаднете на безплатен концерт – на амфитеатъра край Олимпийското езеро. А ако искате да сте съвсем като местните, вземете си бира и се качете на върха на Олимпийската планина, откъдето се чува перфектно звукът от открития Олимпийски стадион, където концерти изнасят световни звезди от ранга на Бейонсе, Линкин Парк.

39494

2. Музеи в неделя

Това не е съвсем безплатно, но всяка неделя билетите са по 1 евро – подарък за ценителите нз изкуствата. Сред участващите в инициативата музеи са Старата пинакотека, Новата пинакотека и Съвременната пинакотека – галерии, в които можете да видите творби на Моне, Уорхол и Рембранд. В Глиптотеката е древното изкуство, в Баварския национален музей – изкуството на Ренесанса.

3. Тренировъчната зала на Байерн Мюнхен

Билетите за мачовете на Байерн Мюнхен не са никак евтини, но съвсем безплатно и свободно можете да присъствате на някоя от откритите им тренировки. Провеждат се няколко пъти седмично в базата на клуба на Säbener Strasse. Базата се намира на 5-6 км от центъра на Мюнхен, на 10 минути пеша от метростанция Mangfallsplatz. Следете разписанието на тренировките на сайта на клуба.

4. Светът на BMW

До Олимпийския стадион се намира и Светът на BMW, който сам по себе си представлява шоурум на автомобилния завод. Тук можете да видите всички модели – от седани и мини до болиди и електромобили.

39495

5. Пивоварна Хофтбройхаус (Hofbräuhaus)

Дори и да нямате за цел да унищожавате безкрайни халби с бира, посещението на една от най-известните пивоварни в света е задължително, ако сте в Мюнхен. Никой няма да ви спре да се разходите сред залите като лабиринт и да наблюдавате пийващите посетители или да слушате баварска музика. Огромната зала за банкети най-горе (украсена със знаменца) е мястото, където се е провели първото общо събрание на Национал-социалистическата партия в Германия през 1920 г. Този факт обаче не е споменат при информацията за историята на пивоварната. Може би е полезно да знаете и че това е единственото място в Мюнхен, където повръщането е безплатно.

6. Английската градина

Входът за много паркове и градини е свободен, но малко могат да се сравнят в Английската градина в Мюнхен. Тя е по-голяма от Хайд парк в Лондон и Сентрал парк в Ню Йорк. Любимо място на местните хора за събиране на тен, разходка с лодка в малкото езеро или почивка в японската чайна.

7. Сърф в града

Стигнете до южния край на Английската градина и ще видите многобройните зрители, които от моста наблюдават сърфиращите в река Айсбах. Скалите, силното течение и тясното пространство са причина сърфирането тук да е доста опасно – и до 2010 г. забранено.

39497

8. Културен център Гастайг

Това може да не е най-красивата сграда в Мюнхен, но вероятно е сградата с най-добра акустика в града. За да се уверите, посетете някой от безплатните концерти на студенти по музика в него през деня или в късния следобед. Обикновено има поне по едно изпълнение на ден.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин