Споделяне на четири гуми - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Споделяне на четири гуми
Автор: Кристин Станкова
Споделяне на четири гуми
Снимка: Aha!CAR

Дали заради фейсбук, дали защото не обичаме да даваме пари, а може би дори изпитваме симпатия към себеподобните, споделянето е новата мода. И понеже ние обичаме да сме модерни, а споделянето на картинки е изтъркано, споделянето на храна – немислимо, имаме нужда от нова нещо, което да си споделяме.


Споделеното пътувате (карпулинг/carpooling) звучи достатъчно рентабилно. Все пак американците го практикуват вече почти век, а ние самите откакто приятелите ни от гимназията изкараха книжки. Възниква през началото на миналия век в САЩ с появата на Форд „Т“ и се развива през Втората световна война със специални програми за споделяне на автомобили с цел пестене на гориво и каучук.

Не се притеснявайте, разбира се, че има сайт за това. Балканската платформа за споделено пътуване Aha!CAR ви свързва с хора, които ви предлагат места в колите си, за да ви закарат на зъболекар, на работа, почивка или фестивал, може би дори на сватбата ви.

Пътуването ви ще е доста по-евтино, с яка компания, а планетата Земя няма да плаче, защото ще спомагате за намаляване вредните емисии в атмосферата. Идеалния начин да сте модерни и получавате бонус бисквитка за екологична отговорност.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин