Свежен Младенов за "Чичо Коледа" - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Свежен Младенов за "Чичо Коледа"
Автор: Александра Любова
Свежен Младенов за "Чичо Коледа"

Новият български филм "Чичо Коледа" предизвика наистина голям интерес. В центъра на сюжета са дете, което мечтае да има семейство, и мъж в костюм на Дядо Коледа, който е загубил самоличността си.

Свежен Младенов ще повдигне завесата и ще ни разкрие повече подробности около филма, екипа и снимачния процес, а също и любими роли и вдъхновения. Продължавайте да четете!

Как решихте да се включите в актьорския екип на филма Чичо Коледа?

Харесах много сценария, освен това с режисьора Ивайло Пенчев съм работил в предишните му два филма и познавах добре процеса и екипа, с който работи. Ролята, която ми предложи, ме впечатли и аз поисках да съм част от този актьорски състав без колебания.

Свежен Младенов за "Чичо Коледа"

Какво Ви донесе ролята?

Забавление, умора, понякога студ, цяла палитра от емоции и най-вече удовлетвореност, че работя това, което обичам.

Свежен Младенов за "Чичо Коледа"

Кое е най-силното чувство, което изпитвате, гледайки филма?

Радост от това, че се е получил чудесен филм и че съм част от филм, който макар и за малко кара хората да забравят, да помечтаят и да поискат да са по-добри.

Припознавате ли се по някакъв начин в образа на Вашия герой от филма?

Разбира се, човек носи в себе си добро и зло, и всички нюанси между тях. Като актьор, аз работя с тези нюанси и когато успея да пресъздам даден персонаж с определен характер, аз го опознавам по-добре. Това обогатява и мен самия.

Свежен Младенов за "Чичо Коледа"

Напоследък Ви виждаме в хитови български сериали. Кое предпочитате да гледате и в кое да участвате - сериали, кино или театър?

Кино, телевизия и театър са съвсем различни неща. На сцената е най-голямото вълнение, защото си на живо, всичко се случва на момента, няма дубъл. Трябва да дадеш най-доброто от себе си тук и сега, хората те гледат и искат да те харесат, няма как да им се извиниш, че са си купили билети. Киното е друга магия, в идеалния му вариант там можеш да експериментираш, да опиташ и така и иначе. Понякога нещата се раждат в момента, а това е вдъхновяващо. В сериалите времето винаги е ограничено, трябва да си готов, да си винаги в кондиция и никога лабилен. Слава Богу, екипите са от хора, които проявяват разбиране към нашата работа. Обичам да участвам в постановки, филми, сериали, които ме предизвикват да откривам нови неща за себе си, за света, за хората. Да, тръпката навсякъде е различна, но я има, може би, най-силна в живата среща с публиката. Най-приятно ми е пред обектива на игралното кино. Що се отнася до предпочитанията ми за гледане  отговорът също ще е обобщаващ, всичко което ме кара да го гледам.

Свежен Младенов за "Чичо Коледа"

На какво Ви научи доктор Наков от хитовия сериал "Откраднат живот"?

Доктор Наков от сериала "Откраднат живот" ми доказа още веднъж, че хората са такива, каквито са – различни. Ако определям човека само според неговата сексуалност, съм на грешен път. Човек има ум, душа, дух, все неща, с които можеш да постигнеш много.

Как премина турнето на "Любовни писма" в Германия?

Турнето на "Любовни писма" в Германия мина вълнуващо. Бяхме в четири града, публиката беше по-малко от "пълни салони", заради ковид мерките, които се променяха непрекъснато. Но вълнението в очите на хората от това да си общуват с нас, макар и през сцената, си заслужаваше усилията. В края на януари пак ще ходим – този път в Лайпциг, Нюрнберг и Мюнхен – още три града, в които не съм бил.

Какво е да си партнирате с великолепна актриса като Яна Маринова?

Да си партнираш Яна Маринова е понякога лесно, понякога много трудно, но винаги полезно. Това е като една постоянна борба между разума и егото вътре в мен, ако разумът надвие, научавам нещо ново, ако егото победи, си оставам същия... Тя е страхотна, обичам да играя с нея и се радвам, че сме прители.

Свежен Младенов за "Чичо Коледа"

Имаше ли голям интерес към постановките, въпреки пандемичната обстановка?

Интерес имаше, но много от българите там не са ваксинирани и това създаде пречки с посещаемостта.

Има ли глад за кино и театър в последните години от страна на зрителите, въпреки ситуацията, в която се намираме?

Силно се надявам да е така и ми се иска да вярвам, че го има. Ако изкуството се забрани, гладът ще се засили, тъпо, но факт.

Коя е ролята, която остави най-силен отпечатък за Вас?

Поп Кръстьо от пиесата "ВЕЛИГДЕНСКО ВИНО" на Константин Илиев.

А коя е ролята, която винаги сте мечтал да изиграете?

Отело от едноименната пиеса на Шекспир.

Свежен Младенов за "Чичо Коледа"

Ако някой ден направят филм за живота Ви, кой актьор бихте искали да изиграе Вас?

Ако някой ден направят филм за живота ми, едва ли ще се интересувам от това кой ще ме изиграе. Но мога да дам препоръки от сега: Да е добре сложен с правилни черти, висок, енергичен с чуство за хумор и много симпатичен.

Какво ще пожелаете на нашите читатели?

Да се радваме на живота, да обичаме, дори когато не ни обичат, да даваме и да мислим за другите, не само за себе си... и заживели дълго и щастливо.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин