Тези невероятни винени обиколки са точно това, от което се нуждаете - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Тези невероятни винени обиколки са точно това, от което се нуждаете
Автор: Peika.bg
Тези невероятни винени обиколки са точно това, от което се нуждаете
Снимка: pixabay

“In Vino Veritas” (във виното е истината) – ако обичате да пиете вино, тогава този цитат е може би един от най-любимите ви. И кой може да ви вини? Вероятно това е най-приятната и вкусна напитка, която човек може да поръча. В тази статия събрахме някои от най-фантастичните винени обиколки за вас.

Научете за производството на вино с тези винени обиколки. Колкото и хората да обичат да консумират тази вкусна алкохолна напитка, има такива, които намират най-голямо удоволствие в реалното й производство. И ако имате подходящото оборудване и знания, тогава не би трябвало да е толкова трудно да го направите. Ето защо в света се произвеждат милиони марки.

Въпреки това, в процеса на приготвяне хората често използват „тайни“ съставки или различни стилове, които влияят на крайния резултат – вкуса на виното. Тези „маневри“ са виновни за това, че имат толкова различни и автентични вкусове, че понякога е трудно да изберете само един вид. Точно затова трябва да опитаме колкото се може повече видове, за да намерим любимия ви вкус. Затова истинският любител на тази вкусна алкохолна напитка трябва да има предвид, че производството й се счита за изкуство.

Вкусни винени обиколки за върховно гастрономическо изживяване

Ако ви се пие вино – със сигурност можете да отидете до най-близкия магазин и да си купите. Но ако се интересувате да се насладите на добро качество, такова с различен вкус в автентична обстановка, тогава трябва да участвате в дегустационна обиколка. Тези видове пътувания се организират почти навсякъде по света, но се различават доста по качество и цена. Някои обиколки струват цяло състояние, докато други могат да бъдат по-достъпни, но когато става въпрос за първокласно качество, тогава трябва да се подготвите за някои бюджетни изненади. Цената обаче не ни интересува в момента. Вместо това ще ви препоръчаме някои невероятни дестинации, където можете да изпитате страхотно изживяване, дегустирайки тази изискана напитка, докато се наслаждавате на момента. 

Винени обиколки в Сицилия, Италия

Тези невероятни винени обиколки са точно това, от което се нуждаете
Снимка: pixabay

Сицилия, най-големият остров в Средиземно море, ви предлага най-доброто удоволствие. От спиращи дъха пясъчни плажове до вкусна „кухня“, този остров си заслужава да се посети повече от веднъж годишно. Но освен своите недокоснати красоти и изящни пейзажи, Сицилия ви кани на прекрасна дегустационна обиколка, на която ще се насладите напълно.

Специалитети: Марсала, Зибибо, Примитиво, Москато и Пасито, Малвазия, Неро д'Авола и др.

Известно е, че този остров е един от най-старите лозарски региони в Европа, което прави Сицилия очарователно място за прекрасна дегустационна обиколка. Спокойната атмосфера и невероятните забележителности ще оправдаят очакванията ви за перфектното дегустационно изживяване. Повечето хора, които са чували за виното от Сицилия, вероятно ще свържат продукта със западната част на острова, но тези обиколки се организират навсякъде.

Винени обиколки в Порто, Португалия

Тези невероятни винени обиколки са точно това, от което се нуждаете
Снимка: pixabay

Чували ли сте за вкусния аромат на “Vinho do Porto”? Е, време е да опитате едно от най-великолепните вина, произведени в Европа.

Най-добрите дегустационни винени обиколки в Порто: обиколка на долината Дуоро, обиколка на пещерите Крофт, посещение на изби Калем Порто, обиколка на Виньо Верде, дегустационни обиколки в пещерите Ферейра, обиколки в Real Companhia Velha и много други.

Самата Португалия е великолепна, но когато става дума за вино, Порто е мястото, където трябва да бъдете. Прекрасната плодова напитка на Порто и нейният райски вкус ще ви накарат да искате да се върнете у дома с багаж, пълен с бутилки от Португалия. Известно е, че дегустацията на вино в Порто е една от най-големите дейности за туристите, посещаващи този красив град, а най-хубавото е – те са доста достъпни и много приятни.

Винени обиколки в окръг Напа, Калифорния, САЩ

Тези невероятни винени обиколки са точно това, от което се нуждаете
Снимка: pixabay

Ако търсите страхотни дегустационни обиколки в САЩ, тогава се отправете към окръг Напа. След като стигнете там, ще разберете защо хората от окръг Напа обичат да произвеждат вино. Огромните зелени площи, където се отглежда гроздето са ключови райони на тази част на Калифорния. Ето защо не е изненада, че производството в окръг Напа има годишен икономически ефект от 13,3 милиарда долара.

Препоръчани винарни в окръг Напа: Stags' Leap, Cakebread Cellars, Paraduxx, Beringer Vineyards, Raymond Vineyard and Cellars, St. Clement Vineyards, Duckhorn Vineyards, Robert Mondavi, Rutherford Hill, Etude и много други.

Ако отивате в окръг Напа за обиколка от този вид, вероятно трябва да направите малко проучване преди това. Това е така, защото районът е пълен със страхотни местни жители, които предлагат дегустационни обиколки, и няма да знаете коя да изберете.

Винени обиколки в Матакана, Нова Зеландия

Тези невероятни винени обиколки са точно това, от което се нуждаете
Снимка: pixabay

Пазете се от Матакана, защото този малък град, разположен в квартал Родни на Нова Зеландия, просто ще ви спре дъха. Дори не сте чували за него? Е, ако сте страстен пияч на вино, това трябва да е една от вашите дестинации, които да посетите. Този малък регион е на по-малко от час път с кола от Окланд и е известен със своето вкусно червено вино.

Специалитети: Мерло, Каберне Совиньон, Сира, Пинотаж, Пино Ноар и Санджовезе.

Вероятно вече сте чували за тези видове, но дегустацията им в Матакана може да изведе вашето изживяване при дегустация на вино на съвсем ново ниво. Малките, но приятни винарни там винаги посрещат любопитните сърца на своите посетители. Така че, ако търсите прекрасна дегустационна обиколка в Нова Зеландия, тогава трябва да посетите крайбрежието на Матакана.

Винени обиколки в Тайланд

Тези невероятни винени обиколки са точно това, от което се нуждаете
Снимка: pixabay

Чудесата на Тайланд привличат много посетители през цялата година. Въпреки това, населеният с лозя окръг на Тайланд е това, от което винолюбител като вас би се заинтересувал най-много. Изживейте Тайланд от гледна точка на винопроизводител, влюбете се в автентичния му вкус и се насладете на невероятните гледки с пълна чаша в ръка. Всичко това е на разположение на дегустационните обиколки, организирани в Тайланд.

Препоръчителни дестинации за дегустационни обиколки в Тайланд: Чианг Рай, Хуа Хин, Као Яй, Патая и др.

Освен вкусните обиколки, организирани в Тайланд, има много други начини да изживеете целия процес на производство. Представяте ли си как безгрижно карате колело през просторните лозя, докато усещате омайната миризма на грозде? Самата мисъл за това е достатъчна, за да резервирате дегустационна обиколка веднага, така че какво ви спира?

Нека насладата от тази прекрасна напитка ви съблазни, докато правите дегустационна обиколка на една от дестинациите, споменати по-горе. Подарете си сладкото удоволствие, което заслужавате, и резервирайте веднага. Изпийте чаша вино и споделете тази статия с приятелите си – те също заслужават да знаят къде се крият истинските удоволствия на тази планета.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин