Тези снимки ще ви накарат да си купите ван - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Тези снимки ще ви накарат да си купите ван
Автор: Peika.bg

Тази история със сигурност ще ви убеди да започнете да спестявате за ван и да пъутате с него.

Двама млади пътешественици обикалят света с преустроен ван и документират своето приключение с невероятни снимки. Това са 29-годишният фотограф Джес Бонд и неговата любима Лола.

Далеч от покрива на дома, те се приютяват в уюта на вана. Благодарение на него те изследват дълбоките долини на Националния парк "Сион" в Юта или релаксират в хамаци в Националния парк Йосеми.

Джес заснема техните преживявания от началото на пътешествието. Двойката пътува от две години. Едни от най-любимите има места са Скалите на Мохер в Ирландия, както и Норвегия с нейните Северни сияния. Последните 12 месеца прекарват в Канада. След това се спускат до Гранд Каньон. 

"Исках ново хоби, което да ме измъкне от баровете и да ме върне в природата, затова реших, че ще си купя фотоапарат. В началото бях много непохватен, затова прекарвах часове наред да изучавам композиции, светлина, бленди и се учих как да направя един кадър наистина добър", казва Джес. 

Двамата споделят, че от всичко най-обичат свободата, която пътуването им дава. "За мен това, което виждате в нашите снимки, е същността на свободата. Ние имаме възможността да правим каквото искаме, когато искаме, където искаме. Нямаме график, просто се наслаждаваме на всеки един момент в природата заедно и мисля, че моята фотография показва точно това. Целта ми е да вдъхновявам хората, да се измъкнат от дома и да са повече сред природата".

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин