Топ 4 неща за правене в Италия - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 4 неща за правене в Италия
Автор: Peika.bg
Топ 4 неща за правене в Италия
Снимка: pixabay

Всеки пътешественик трябва да посети Италия поне веднъж в живота си. Има толкова много различни преживявания в една страна, от суровата бруталност на Колизеума до романтиката на Венеция.

Пътуването из Италия е лесно и достъпно благодарение на Trenitalia, италианската железопътна система. Лятото в Италия може да бъде изпепеляващо горещо, но също така е идеалното време да оцените красотата и сладоледото на крайбрежието на Амалфи. Отидете във Флоренция за изживяване под тосканското слънце и се насладете на следобедите, прекарани в маслинови горички, пиейки Кианти на сянка. Централното местоположение на Италия прави пътуването навътре и навън лесно и езикът не е проблем, тъй като много италианци говорят и английски. Само не забравяйте да кажете Grazi.

#4. Посетете Везувий

Топ 4 неща за правене в Италия
Снимка: pixabay

Руините на Помпей са един от най-добрите начини да изследвате какъв би бил животът в древна Италия. Когато вулканът Везувий изригна, той погреба град Помпей във вулканична пепел, запазвайки го. Това означава, че днес можете да изживеете Италия от стария свят. Разходете се по старомодните улици и вижте къщите, магазините и храмовете на хората от Помпей. Научете как са живели, има дори остарял публичен дом, който да посетите.

#3. Хвърлете монета във фонтана Треви

Топ 4 неща за правене в Италия
Снимка: pixabay

Легендата разказва, че ако хвърлите монета през рамото си във фонтана ди Треви, някой ден ще се върнете отново в Рим. Това обаче не е единствената причина да посетите този фонтан. Това е по-скоро произведение на изкуството, отколкото фонтан, издълбан от травертин и украсен с богове и богини. Това е и най-големият фонтан в Италия. От фонтана можете да се разходите до друго от известните места в Рим, Испанските стълби. Изкачете 138-те стъпала до върха на Piazza di Spagna, за страхотна гледка към стария Рим.

#2. Круиз по каналите

Топ 4 неща за правене в Италия
Снимка: pixabay

Посещението на Венеция е задължително, ако отивате в Италия. Няма друг подобен град. Пътищата се заменят с канали, а колите с лодки и гондоли. Въздухът е пълен с гондолиери, които пеят и викат един на друг, докато пътуват своите туристи по водните пътища. Отправете се към Канале Гранде по залез за най-живописните гледки от моста Риалто. Разходете се из Piazza San Marco и разгледайте кожените изделия и карнавалните маски. Остров Мурано е чудесен за еднодневна екскурзия. Хванете вапорето или водно такси, за да гледате безплатните демонстрации на духане на стъкло. Той е известен със своето изкуство от стъкло и ако се разходите из града, можете да видите някои страхотни примери за полилеи и впечатляващи произведения.

#1. Поза в Пиза

Топ 4 неща за правене в Италия
Снимка: pixabay

Нито едно посещение в Италия не е пълно без задължителните снимки на наклонената кула в Пиза. Най-добрият начин да го видите е да спрете за следобед на път за или от Флоренция. Град Пиза няма какво друго да предложи, а кулата е на кратка разходка от жп гарата. Безплатно е за посещение, ако искате да погледнете отвън или можете да платите за обиколка и да се изкачите до върха. Има страхотен битпазар с някои изгодни цени, ако търсите сувенири, на входа на Катедралния площад.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин