Топ 5 нови книги за пътешествия и любов - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 5 нови книги за пътешествия и любов
Топ 5 нови книги за пътешествия и любов
Снимка: Thinkstock/Guliver

За празника на влюбените или просто ей така, без повод, ето няколко книги, които включват едновременно пътешествия и любовни истории. Можете да ги подарите на любим човек, да ги подарите на себе си, да ги четете във влака или да ги добавите към купчинката на нощното си шкафче.


Ето го топ 5 нови книги за пътешествия и любов на издателство „Хермес“:

"Изгубената дъщеря" oт Шилпи Сомая Гоуда

В една дъждовна нощ, в бедно индийско село, Кавита ражда дъщеря си Аша. Двамата със съпруга й Жазу едва свързват двата края и мечтаят за момче, което да им помага в работата. За да запази живота на дъщеря си, Кавита е принудена да извърви пеша дългия път до Бомбай и да остави Аша в местното сиропиталище.

На другия край на света, в Сан Франциско, животът на младата лекарка Самър изглежда идеален. Омъжена е за неврохирурга Кришнан, обожава работата и приятелите си. Но се оказва, че Самър не може да има деца. Когато съпругът й предлага да осиновят момиченце от родната му Индия, Самър неохотно се съгласява.

Двамата заминават за екзотичния Бомбай и осиновяват малката Аша.

Изминали са петнадесет години. Аша се чувства изолирана от връстниците си в Сан Франциско заради тъмния цвят на кожата си и странните лешникови очи. Семейството й крои планове за бъдещето й, но момичето копнее да научи повече за себе си. Четири години по-късно Аша избира единствения начин да научи истината. Заминава за Индия... Още за книгата.

*

"Да чуеш ритъма на сърцето" от Ян-Филип Зендкер

Влиятелният адвокат Тин Уин изчезва безследно от Ню Йорк само ден след дипломирането на дъщеря си Джулия. Полицаите, водещи разследването, предполагат, че той е станал жертва на отвличане или убийство.

Причините за мистериозното изчезване на Тин Уин обаче се крият в първите 20 години от живота му. Роден и израснал в Бирма, той пристига в Америка със студентска виза, но така и не успява да се приобщи към новата среда. Тин Уин се жени за красивата Джудит, но й признава, че не би могъл да я обича истински заради миналото си.

Минават четири години от изчезванетоа. Джулия е погълната от адвокатската си кариера, която не й оставя време за личен живот. Но един ден открива любовно писмо от баща си до загадъчната Ми Ми в Бирма. Пожълтелият плик съдържа ключа към миналото на Тин Уин и кара младата жена да замине за екзотичната страна.

Джулия пристига в родния град на баща си и е поразена от заобикалящата я бедност. За да се спаси от изпепеляващата жега, тя се отбива в прашна крайпътна чайна. Там възрастният бирманец Ю Ба й разказва приказна история. Имало някога едно момче, което загубило зрението си, но чувало ритъма на сърцата... Още за книгата.

*

"Акушерката от Венеция" от Роберта Рич

Славата на младата акушерка Хана, способна да се справи и с най-трудните израждания, се носи из средновековна Венеция. Никой дори и не подозира, че тя използва необичаен инструмент – сребърни акушерски лъжици, които улесняват появата на новородените на бял свят.

Хана и съпругът й Исак живеят скромно в еврейското гето и копнеят за детенце. Немотията подтиква Исак да замине за Леванта, но по пътя е пленен и продаден като роб в Малта.

Една нощ на вратата на Хана се появява граф Ди Падовани. Съпругата му Лучия от два дни се мъчи да дари живот на наследника им и единствено Хана може да й помогне. В замяна й обещава богата отплата. Акушерката е изправена пред съдбоносен избор, който ще преобърне живота й.

Дали да пренебрегне папския декрет и да окаже помощ на родилка християнка, излагайки на смъртна опасност целия еврейски квартал? Или да отхвърли горещата молба на графа, пропилявайки възможността да спаси живота на своя любим?

Изборът й я въвлича в опасните тайни на аристократичното семейство. Те застрашават не само нейния живот, но и този на Матео, новородения наследник на рода Ди Падовани. Избухналата чумна епидемия отнема живота на хиляди венецианци. Принудена да убие благородник, Хана се впуска в отчаяно бягство... Още за книгата.

*

"Империята, това си ти" от Хавиер Моро

5 ноември 1817 г. Тържествена флотилия влиза в залива Гуанабара в Рио де Жанейро. На борда е бъдещата императрица на Бразилия – принцеса Леополдина Австрийска, дъщеря на императора на Австро-Унгария. Тя изгаря от нетърпение да започне живота си в тази екзотична страна, редом до мъжа, когото вече обожава. Млада и наивна, тя дори не подозира какви клопки й готви съдбата.

Станал император на Бразилия, когато е едва двадесет и три годишен, Педро I оставя ярка следа в историята на два континента. Роден да управлява една от най-могъщите монархии в света, той се отказва от португалската корона в полза на бразилската. Харизматичен и непредсказуем, Педро е човек на крайностите: убеден либерал и истински тиранин. Добър пълководец и слаб управник. Истински бразилец, но и лоялен португалец.

Педро приема радушно младата си съпруга, но въодушевлението му не трае дълго. Образована и сърдечна, Леополдина бързо му омръзва, но тя печели завинаги любовта на народа. Страстен любител на жените, Педро търси нови и нови завоевания, докато не среща фаталната жена. Жената, за която цял живот е бленувал. Ослепителната Домитила ще покори сърцето на своя владетел и ще се превърне в най-влиятелната фигура в империята. Но докато интелигентната Леополдина ще отведе Педро на върха, то пламенната Домитила ще го тласне към падението му. Още за книгата.

*

"Нишките на съдбата" от Мария Дуеняс

Животът на Сира, млада модистка в известно шивашко ателие в Мадрид, е подреден и предсказуем. Има годеник, който я обожава, и двамата планират бъдещето си. Но всичко се променя, когато в живота й нахлуват двама харизматични мъже: баща й, когото тя не познава, и чаровният Рамиро. Безумно влюбена, Сира изоставя всичко – майка си, годеника си, целия си досегашен живот – и се впуска в истинска авантюра. Заминава с Рамиро за Танжер, който през 30-те години на ХХ в. е кипящ от живот град в Мароко. Сира се чувства щастлива до деня, в който Рамиро изчезва безследно. Тя остава сама и без пари в непознатата екзотична страна. Отчаяна, Сира прибягва до единственото, което й е останало: модата. Независимо на кой континент се намират, жените обожават красивите дрехи. Скоро се превръща в прочута модистка.

Войната в Европа вече е в разгара си и Сира се захваща с вълнуващо, но опасно занимание: да доставя важна информация на тайните служби на Съюзниците. За целта открива модно ателие в Мадрид за отбрана клиентела – испански аристократки и съпругите на нацистките офицери. Така Сира е въвлечена в нелегалния свят на шпионажа и политическите конспирации, пълен с интриги, предателство и... любов. Още за книгата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин