Топ 7 градове с канали, които не са Венеция (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 7 градове с канали, които не са Венеция (част 2)
Автор: Peika.bg
Топ 7 градове с канали, които не са Венеция (част 2)
Снимка: pixabay

Венеция получава цялата заслуга за това, че има страхотни канали. Разбира се, нейните водни пътища са прекрасни, вечни и емблематични, но Венеция със сигурност не е единственото място с красиви канали. Всъщност има много градове, които съперничат на Венеция. 

По целия свят градовете по каналите привличат посетители и осигуряват търговски пътища за жителите. Можете да предприемете пътуване до един от тези градове и да изпитате сами красотата на град, построен върху водата. От Китай до Холандия, ето седем града по канала, които заслужават точно толкова шум, колкото Венеция.

#3. СтокхолмШвеция.

Топ 7 градове с канали, които не са Венеция (част 2)
Снимка: pixabay

Стокхолм има повече жители от всеки друг скандинавски град. Това е почти центърът на всичко за Швеция. Днес е изключително модерен и напредничав метрополис. Градът е построен върху 14 острова, а каналите, които ги свързват, могат да бъдат пресечени с лодка или ферибот по вода или по един от многото красиви, сложно украсени мостове.

#2. Керала, Индия.

Топ 7 градове с канали, които не са Венеция (част 2)
Снимка: pixabay

Всъщност не сме сигурни, че Керала наистина принадлежи към този списък, тъй като не е точно град с канал, а по-скоро цял щат. Щатът Керала е един от най-добрите индийски региони за живеене, тъй като има най-нисък темп на нарастване на населението, най-висок процент на грамотност и най-дълга средна продължителност на живота от всеки щат в Индия. Освен това е популярна туристическа дестинация. Водите на Керала са поредица от езера, свързани с канали, които минават почти по цялата дължина на щата. Много посетители се радват да видят домашните лодки в затънтените води. Всъщност много посетители остават в плаващите къщи по време на пътуването си до Керала.

#1. АнсиФранция.

Топ 7 градове с канали, които не са Венеция (част 2)
Снимка: pixabay

Река Thiou и два канала минават през френския град Анси. Първоначално контролът върху тези водни пътища дава власт на града и осигурява средство за търговия за неговите жители. Днес неговата икономика е основната на туризма, тъй като Анеси притежава цялата красота на Алпите плюс прекрасно езеро, което да забавлява посетителите. Освен това има реновиран замък - а кой не обича замъците? Това определено е идеално място за почивка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин