Топ европейски обиколки за младите - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ европейски обиколки за младите
Автор: Peika.bg
Топ европейски обиколки за младите
Снимка: pixabay

Никога не бихме казали, че приключенията са запазени само за младите, но бихме казали, че младите ви години са време за приключения.

И така, от оживени острови в Гърция до препускане през зимна страна на чудесата, теглена от глутница хъскита, това са най-добрите европейски пътувания, които да предприемете, преди да навършите 30-те си години.

1. Гръцки забавления на Цикладските острови

Напишете своя собствена гръцка легенда за едно незабравимо приключение, обляно от слънцето, около Цикладите, което започва в Атина. След вълнуваща обиколка на Акропола и вечеря с местни ястия в недооценения квартал Керамикос, на следващата сутрин се отправете към остров Милос, докато слънцето прехвърля златни монети по повърхността на Егейско море. След като разгледате варосаните алеи и тихите плажове в Милос, се насочете към атмосферния Наксос, където ще научите как да приготвите традиционна гръцка храна с три ястия. Санторини – с тези емблематични гледки към хълма – е последната ви спирка.

2. Най-доброто от Далматинското крайбрежие на Хърватия

Има поне 101 причини да посетите Далматинското крайбрежие в Хърватия. Започнете с няколко нощувки в съблазнителния Сплит. След това отидете към луксозния остров Хвар, който обича купона, с романтичен средновековен център на града и плажове с барове. Предлагаме ви да се насладите на купоните тук, защото следващата спирка - остров Вис - е свързана със спокойното уединение, докато изследвате дивите плажове и морски пещери. Следващата е Корчула, изпъстрена с лозя и маслинови горички и където ще можете да опитате свежи местни вина. И накрая, ще посетите Дубровник и ще опитате някои вкусни солени стриди, преди да се приберете у дома.

3. От Амалфи до Пулия: Пълната обиколка на Южна Италия

Единствените хора, които биха оспорили, че Южна Италия не е най-красивата част на страната, са северните италианци. За всеки друг крайът на глезена на италианския ботуш може да се похвали с най-красивите места, като излезли от пощенски картички – от Матера до Позитано. Една 10-дневна обиколка може да включва всичко, започвайки от Неапол, духовния дом на пицата. Но градът се гордее не само с пицата, както ще разберете при обиколка с опознаване на уличната храна. Ще откриете, че крайбрежието на Амалфи е само за снимки в Instagram, а районът на Пулия също е невероятен.

4. Избягайте в замръзналата пустиня на Исландия

Ако смятате, че Исландия изглежда добре на снимки, просто изчакайте, докато я видите лично. Една интензивна обиколка ще ви отведе до някои от невероятните забележителности из страната. Защо не започнете с вечеря с три ястия с исландски специалитети в Рейкявик. От столицата тръгнете да изследвате извън радарния регион Borgarfjörður в дивия запад за епични водопади и очарователни села, преди да се насладите на природните забележителности на Златния кръг  и да прекарате на щури емоции на скорост през ледник на моторна шейна. Последната половина от пътуването нека включва разходка по вулканичен плаж и потапяне в геотермалната Синя лагуна.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин