Триора – италианският град на вещиците - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Триора – италианският град на вещиците
Автор: Peika.bg
Триора – италианският град на вещиците
Снимка: Dave

Триора е малко италианско градче в региона Лигурия, близо до френската граница. Местността е живописна, архитектурата е от 12-и век и като цяло има предпоставки за туризъм, и без историята около селището.

През 1587 година лошото време и слабата реколта в района създават напрежение сред жителите на Триора. Малко остава да пламне искра между тях и това се случва, когато тръгва слух, че група местни жени са принасяли бебета в жертва на Дявола.

37352

Отчаяните жители на градчето и без това търсят, на когото да стоварят разочарованието и гнева си от задаващата се гладна година. Инквизицията се заема със случая и организира вещерски трибунали срещу жените, които в последствие са съдени, измъчвани и изгорени живи между 1587- 1589 година.

37350

Днес мястото, където се твърди, че са вещиците са извършвали демоничните си ритуали – Ла Каботина, все още може да се види, а част от жителите на Триора са наследници на жертвите на трибуналите.

37353

Все пак, в наши дни Триора гледа да изкара пари от мрачната си слава. В градчето има музей на вещерството, а извън него са магазините, скулптурите, къщите и различните реликви, всичките свързани с вещиците.

37354

Туризмът на италианското селище се подсилва от три годишни фестивала – Летния вещерски фестивал през август, Фестивалът на гъбите през септември и Хелоуин през октомври.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин