Трогателното писмо на една майка към мил пътник - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Трогателното писмо на една майка към мил пътник
Автор: Мира Янева
Трогателното писмо на една майка към мил пътник
Снимка: Thinkstock/Guliver

Той е можел да въздъхне шумно, да извърти очи или още по-лошо – да извика стюардеса и да се оплаче. Вместо това мил спътник е направил такова невероятно впечатление на една майка с дете аутист, че тя написва трогателно благодарствено писмо до него в блога си. Писмото обиколи интернет и световните медии.

Шанел Муланд се качва с 3-годишната си дъщеря аутист Кейт в самолет от Филаделфия до Бангор в САЩ. Майката е подготвена за евентуално ужасяващо 2-часово пътуване. Тя е решила да сложи дъщеря си на средното място, тъй като когато е до прозореца, детето непрестанно вдига и спуска капака на илюминатора. Шанел знае, че който и да стои от другата страна на дъщеря й, едва ли ще е очарован от полета.

На мястото до Кейт сяда бизнесмен, чието палто веднага я привлича. Тя започва да дърпа ръкава му, защото материята й харесва на допир. Шанел се опитва да спре Кейт, но това, което последва, възвръща вярата й в добрите хора, както самата тя споделя.

Шанел пише в писмото: „Можеше да се въртиш неспокойно на седалката си. Можеше да ми се усмихнеш по онзи начин, който ненавиждам, защото означава „Ако обичате, се погрижете за детето си“. Но ти не направи нищо такова. Ти се заговори с Кейт и я питаше въпроси за костенурките, които тя много харесва. Тя не можеше да отговори на въпросите ти, но беше толкова впечатлена от теб, че те следеше непрестанно с поглед и следеше нещата, за които я питаш. Направих няколко учтиви опита да я спра, но ти даде да се разбере, че това не е нужно.“

По време на приземяването Кейт започва да пищи и вместо да се ужаси, пътникът се опитва да помогне.

„Тя крещеше, че иска да си махне колана, че иска да отворя вратата на самолета. Ти се опита да отвлечеш вниманието й с играчките й. Вече беше твърде късно, но фактът, че се опита да помогнеш на своя нов малък приятел, ме разчуства дълбоко.

Затова ти благодаря. Благодаря, че не се наложи да повтарям всички извинителни фрази, които толкова често изричам на публични места. Благодаря ти, че така забавлява Кейт, че тя преживя най-добрия си полет. Беше страхотен полет – истинска рядкост“.

След като писмото се разпространява вирусно в интернет, мъжът се свързва с Шанел и тя споделя, че сега са приятели. Името му е Ерик и от Ню Джърси.

„Никога не съм си и представяла, че хората ще споделят това писмо и че то накрая ще стигне до него. Искам дъщеря ми да контактува с хора като Ерик,“ споделя Шанел.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
zabravan, 15.01.2014 | 20:45
Доста трогателно. Явно и сред бизнесмените има свестни хора :)
Абонирайте се за нашия бюлетин