Туристически атракции, които да посетите в Швейцария (част 2) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Туристически атракции, които да посетите в Швейцария (част 2)
Автор: Peika.bg
Туристически атракции, които да посетите в Швейцария (част 2)

Швейцария е най-известна със своите красиви планини, часовници, пейзажи и шоколад. 

Романтичните Алпи на Швейцария изглеждат като място за разказване на приказки или картина за посещение. 

Швейцария се намира на кръстопътя на няколко основни европейски култури, които оказват силно влияние върху езиците и културата на страната.

Швейцария има четири официални езика – немският е майчин език на 63,7% от населението, най-вече в северните и централни части, френският на 20,4% на запад, италианският на 6,5% на юг и ретороманският на 0,5% в югоизточния кантон Граубюнден. 9% от населението има друг майчин език.

Немският език, който се говори в Швейцария е преобладаващо швейцарски диалект, известен като швейцарски немски, но вестниците и радиопредаванията използват книжовен немски език. Повечето швейцарци говорят два или повече езика. Чужденците (временнопребиваващи и местни) съставят около 20% от населението.

Бернина Експрес

Туристически атракции, които да посетите в Швейцария (част 2)

Индивидуална екскурзия с влака Бернина Експрес по маршрут Ст. Мориц - Тирано - Лугано. Бернина Експрес (UNESCO) пътува по античния швейцарски пейзаж в красивия регион Гризонс през 55 тунела, 196 моста, виадукти и стръмни склонове.

Бернина Експрес е страхотен цветен влак, който пресича началото на Алпите. Пред вас ще се разкрие най-живописната гледка на швейцарско пътуване с влак. Има невероятна гледка към града, ледниците и планинските върхове. Всеки турист, който посети Швейцария, трябва да се вози на този влак.

Чапел бридж

Туристически атракции, които да посетите в Швейцария (част 2)

Мостът на параклиса е дълъг 210 метра. Той пресича река Реус в град Люцерн. Този мост е един от най-старите дървени покрити мостове в цяла Европа, както и една от основните европейски туристически дестинации за посещение в Швейцария. Построен е през 1330 г, той е проектиран да покрие град Люцерн от нападателите. 

Мостът е уникален с това, че съдържа редица картини от 17 век, въпреки че много от тях са разрушени заедно с по-голяма част от вековния мост през 1993 г. от пожар. Впоследствие всичко е възстановено и реставрирано. Kapellbrücke служи като символ на града и като една от основните туристически атракции на Швейцария.

 Jungfraujoch

Туристически атракции, които да посетите в Швейцария (част 2)

Jungfraujoch се намира в Бернските Алпи, където можете лесно да стигнете с влака, а пътешествието ви да завърши на най-високата планинска гара в Европа. Височината на тези планини ще ви открие невероятна гледка към планинските върхове като Юнгфрау, Айгер, Монч и към ледника Айгер. Сфинкс обсерваторията е една от най-високите астрономически станции за наблюдение в целия свят, която се намира тук. Екскурзията с влак е само един ден, но си заслужава.

Chateau de Chillon

Туристически атракции, които да посетите в Швейцария (част 2)

Chateau de Chillon (замъкът Chillon) се намира на брега на Женевското езеро. Повече от пет века този замък е бил основната крепост.

Разположен е в източния край на езерото, на тесния бряг между Монтрьо и Вилньов, който дава достъп до алпийската долина на Рона. Chillon е сред най-посещаваните замъци в Швейцария и Европа. 

От края на 18 век замъкът привлича романтични писатели. От Жан-Жак Русо до Виктор Юго през Александър Дюма, Густав Флобер и лорд Байрон замъкът е вдъхновил поети от цял ​​свят.

Милиони туристи всяка година стигат до там и посещават замъка. Всеки, който мечтае за приказна сватба, може да сбъдне това свое желание тук, защото замъкът може да бъде наеман за частни събития.

Берн

Туристически атракции, които да посетите в Швейцария (част 2)

Берн е привлекателен средновековен град. Историята му ви връща през 11 век.

Град Берн е разположен в северозападната част на страната, в средата на Швейцарското плато. Градът е разположен на река Аар, ляв приток на Рейн. Населението му наброява 128 041 души). Берн се разпростира в радиус на 12 км около стария град във всички посоки.

Най-известната туристическа атракция в града е Zytglogge, което е древна часовникова кула, която прилича на подвижна марионетка. В Берн има много места за туристически атракции, например готическата катедрала. Символът на Берн е мечка. 

Берн е богат на забележителности. Старата част на града, в която са съсредоточени много от тях, през 1983 г. е включена от ЮНЕСКО в списъка на световното културно и природно наследство. Отличителна нейна особеност е наличието на много „аркади“ – навеси, преминаващи над улиците. В дъждовно време аркадите спасяват жителите на града, забравили чадърите си.

Германският физик Алберт Айнщайн е работил по теорията на относителността като служител в патентната служба в Берн.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин