Туристическият сезон в Гърция стартира на 15-и май - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Туристическият сезон в Гърция стартира на 15-и май
Автор: Peika.bg
Туристическият сезон в Гърция стартира на 15-и май

Преди общото си отваряне за международни посетители на 15 май Гърция реорганизира това как ще работят нейните плажове. По-късно този месец той ще отвори вратите на своите музеи, кина на открито и театри.

Плажовете с организирани туристически дейности въведоха нови правила като част от мерките за социално дистанциране в страната. Плажните чадъри и шезлонгите трябва да бъдат разположени на разстояние най-малко 4 м (13 фута) и трябва редовно да се дезинфекцират.

Служителите на плажните барове и други курортни служители са длъжни да носят маски и трябва да преминат тестване на COVID-19. Пускането на музика в плажните барове е забранено, за да се предотврати разпространението на повече частици във въздуха. Забраната за музика се отнася и за ресторанти, барове и кафенета, които вече са отворени.

Мерките идват малко след като Гърция отпада карантинните изисквания за посетители от над 30 държави, включително САЩ и Великобритания при условие, че тестват отрицателно за COVID-19 не повече от 72 часа преди пътуването или могат да докажат, че са напълно ваксинирани срещу болестта.

Посрещането на посетителите е важно за страната, тъй като нейният туристически сектор представлява около 20% от гръцката икономика. Има население от 11 млн., а Германия е най-големият му пазар за посетители, последван от Великобритания. Пътуващите трябва да отбележат, че трябва да следват местните насоки за обществено здраве, дори ако са тествани отрицателно или са били ваксинирани срещу COVID-19.

Гърция е една от най-предпочитаните летни дестинации, които освен красива природа предлага и прекрасна храна. Интересен факт е, че тя популяризира местни съставки от векове благодарение на вековния си навик да отглежда зеленчуци, да събира маслини за масло и да използва всеки вид на продукцията, която може да си представите. През последното десетилетие Гърция е увеличила производството на органични храни с 51%. И днес органичните пазари и островните морски дарове го правят неволен лидер на най-устойчивата храна в света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин