Унгария в най-добрия вид - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Унгария в най-добрия вид
Автор: Peika.bg
Унгария в най-добрия вид
Снимка: pixabay

Твърде често посетителите правят бърза спирка през Будапеща на обиколка на останалата част от Източна Европа, но въпреки че Будапеща е невероятен град, има още много места за разглеждане! 



Най-хубавото е, че повечето от градовете са свързани по протежение на обширната железопътна мрежа на страната, което улеснява излизането и разглеждането на всичко, което тази красива страна може да предложи. 

Ето някои от най-красивите места за посещение:

Будапеща

Унгария в най-добрия вид
Снимка: pixabay

Будапеща е един от най-красивите градове в света. От вкусната храна до уникалната архитектура, ще намерите какво да харесате в него. Що се отнася до разглеждане на забележителности, ще имате пълен график, докато сте там. Препоръчваме да се отправите към замъка за най-добрите гледки към емблематичната сграда на Парламента. Разгледайте също църквата Свети Матияш, Площада на героя и музея Къщата на терора. И определено няма да искате да забравите термалните извори!

Има и много фестивали за посещение, включително фестивала на виното в началото на есента и коледните базари през месец декември. Без значение в кое време на годината посещавате, със сигурност ще си прекарате невероятно. А вечер, ако търсите добре прекарано време навън, със сигурност ще го намерите в един от емблематичните барове на града или извън него.

Сентендре

Унгария в най-добрия вид
Снимка: pixabay

Не много далеч от Будапеща ще откриете артистичния град Сентендре. Разположен по бреговете на река Дунав, това е кратко и лесно пътуване с влак от Будапеща и ако имате ограничено време в Унгария, това е един от най-добрите ви начини да видите очарователно унгарско село. Може да бъде особено страхотно около Коледа, когато ще откриете малък коледен базар, както и много галерии, пълни със страхотни картини, резбовани дървени кутии, бижута и други занаяти, които да подарите на всички ваши близки.

Професионален съвет: не забравяйте да опитате langós, известното унгарско лакомство от дълбоко пържено тесто, покрито със заквасена сметана и сирене. Казват, че Сентендре прави една от най-добрите версии на това страхотно лакомство и въпреки че може да звучи като калорийна бомба, със сигурност ще останете възхитени. Просто може би вземете няколко приятели, за да се поглезят заедно с вас!

Сегед

Унгария в най-добрия вид
Снимка: pixabay

Този университетски град в югоизточната част на страната е почти толкова оживен, колкото и Будапеща, но с малко по-традиционно усещане. Всъщност има много хора, които предпочитат Сегед пред оживената Будапеща. Ако идвате от Будапеща, Сегед е само на няколко часа с експресен влак.

Както и в Будапеща, има много фестивали, в които бихте искали да участвате, най-известният от които е летният фестивал на открито, който ви предлага театър на ниска цена. Също така препоръчваме да посетите музея Pick Salami и Szeged Paprika, за да усетите истинския вкус на Унгария. Но градът също е просто забавен за посещение. Като университетски град винаги се случва нещо, така че определено не се колебайте да излезете и да го разгледате.

Егер

Унгария в най-добрия вид
Снимка: pixabay

Може би не сте знаели това, но Унгария всъщност е относително известна със своите вина, най-добрите от които могат да бъдат намерени в малкия град Егер. А Егер е достатъчно красив град за разходка, със своя замък и впечатляваща базилика. Но истинската причина да посетите Егер е да прекарате един ден в близките пещери и да обиколите винарските изби. Най-известното вино от региона е виното Bull's Blood. Но Егер служи и като врата към други части на унгарския винен регион, включително Токай, който е известен със своето сладко бяло вино.

Езерото Балатон

Унгария в най-добрия вид
Снимка: pixabay

Известно с музикалния си фестивал, езерото Балатон е популярно място за унгарците, независимо кое време на годината е. Като се има предвид, че Унгария е страна без излаз на море, това е едно от малкото места, където наистина можете да излезете на плаж през лятото, а малките градчета по брега на езерото са живописни и невероятно очарователни. В района също има много места за туризъм и ако искате да отидете на къмпинг или нещо подобно, това определено е мястото!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин