Уругвай по стъпките на марихуаната - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Уругвай по стъпките на марихуаната
Автор: Жанет Григорова
Уругвай по стъпките на марихуаната
Снимка: Thinkstock/Guliver

За никого не е тайна, че първата страна в света, легализирала марихуаната е Холандия. Холандия обаче съвсем не е единствената дестинация, в която законно можете да си закупите от "вълшебните" цигари.

Сред последвалите примера й са Аржентина, някои щати в Австралия, Колумбия и Белгия.

Ако преди години решението на Холандия за легализиране на наркотиците скандализира света, то истинската бомба в това отношение тепърва предстои в лицето на Уругвай. Причината за това твърдение е наскоро предложеният закон в страната, според който производството и продажбата на марихуана ще бъдат разрешени.

Какво е различното?

В Холандия продажбата на марихуана е разрешена, но не и нейното производство. А Уругвай е на прага да приеме закон, според който производството, продажбата и консумацията на трева, в определени количества ще бъдат напълно законни, за разлика от всички останали страни, легализирали употребата на канабис.

По този начин Уругвай ще стане, първата в света страна, която ще разполага с работещ по въпроса закон.

Причината, довела до този смел ход от страна на правителство, произтича от все поасилващия се черен пазар. Според специалисти създаването на закона ще окаже директен удар спрямо черния пазар.

Остават все още множество преговори и не малко са ожесточените дебати по темата, но окончателното решение би трябвало да бъде взето в края на 2013 г. При всички случаи, ако законът бъде приложен, резултатите ще бъдат интересни.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Охльо Бохльо, 20.09.2013 | 15:12
хаха :) много добра статия,поздравления :)
Абонирайте се за нашия бюлетин