В Дубай с деца - какво да правите? - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В Дубай с деца - какво да правите?
Автор: Peika.bg
В Дубай с деца - какво да правите?
Снимка: Unsplash

Дубай, най-известната и добре позната дестинация в ОАЕ, а може би и в целия Близък изток, е известен със своя блясък и лукс. Въпреки това, през последните години се превърна и в популярна дестинация за семейни пътувания. От красиви паркове до вълнуващи водни атракции, има по нещо за всеки. 

Въпреки че има достатъчно забавления на закрито, които да посетите през горещите летни месеци, пикът на туризма в Дубай е от ноември до март. През това време температурата пада до такова ниво, което позволява дълги разходки и различни занимания на открито, без риск от топлинен удар, така че именно сега е най-добрият момент да посетите Дубай.

Един от основните предимства на Дубай е неговият космополитен характер. Има уникална комбинация от хора от цял свят, които го наричат свой дом. Това има дълбок ефект върху местната култура и кухня, гарантирайки, че без значение какви са вашите интереси и хобита, ще намерите нещо, подходящо за себе си.

Ако искате да предприемете пътуване до Дубай с децата, прочетете най-добрите неща за правене в Дубай за семейства:

1. Прекарайте един ден в аквапарка Atlantis Aquaventure

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @habibidondubai

С над 100 пързалки и 1 км красив частен плаж с чиста вода, това е най-големият аквапарк в света. Тук можете да изживеете уникални приключения, като например най-дълбокия акватрек в света, среща и плуване с делфини и сърфиране като професионалист на Wave Rider. Освен това има опции за нощувки, което го прави още по-удобно за семейство с деца. 

2. Отидете на пустинно сафари

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Desert Safari Dubai (@desertsafaridxb)

Разходките сред пустинните дюни са подходящи за всички възрасти. По-големите деца могат да опитат също каране на сандборд. Пустинното небе и гледането на звездите в пустинята е хипнотизиращо изживяване, така че можете да опитате нощувка на открито там. 

3. Посетете Legoland Dubai

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LEGOLAND Dubai Resort (@legolanddubai)

Legoland Dubai е сбъдната мечта за всяко дете. Има много атракции- по нещо за децата от всички възрасти. Освен това децата под 3 години влизат безплатно. Цената на билета за вход в момента е около 80 евро, но определено си заслужава. Това наистина е нещо, което децата ви ще помнят цял живот. 

4. Прекарайте няколко часа в Miracle Garden

През пиковия сезон,Miracle Garden е едно от най-интересните неща, които можете да правите на открито. Можете да се насладите на зашеметяващите цветя и растения, както и да усетите неземни флорални аромати. Можете да видите невероятни скулптури, включително Плаващата дама, A380 на Emirates. Можете да видите също Lake Park, селото на смърфовете и много други. Има достатъчно забавления както за възрастни, така и за деца, а посещението на Miracle Garden определено си струва.

5. Резервирайте посещение на Зелената планета

Зелената планета е тропическа дъждовна гора под биокупол, която е дом на пъстри птици, влечуги и ленивци. Ще бъдете изненадани да видите тропическа гора насред пустинния град, но е изключително интересно.

6. Насладете се на вкусна международна кухня

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Leonardo Dubai (@leonardodubai)

В Дубай няма недостиг на вкусна храна. От изисканите ресторанти за хранене в най-добрите градски хотели до уличните пазари за храна и заведенията за хранене в търговските центрове, тук наистина се предлага най-доброто от международната кухня. Освен това, за да опитате автентична арабска кухня и да усетите типичното за тях гостоприемство, можете да се насладите на вечеря в пустинята, чрез някоя от пустинните сафари обиколки.

7. Посетете Танцуващите фонтани

Този зашеметяващ воден, музикален и светлинен дисплей има хиляди светлини и цветни прожекции. Децата със сигурност ще бъдат впечатлени от фонтаните, които се намират пред Бурж Халифа. 

8. Отидете в Ски Дубай

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ski Dubai (@skidxb)

Макар че не е много типично за ОАЕ, в Дубай можете да карате ски и да практикувате други зимни спортове. Ски Дубай е курорт с 22 500 квадратни метра закрита ски зона. Паркът поддържа температура от -1 градус до 2 градуса целогодишно. Карането на ски е чудесно занимание през деня, особено когато е последвано от релаксираща вечеря. 

9. Музей на илюзиите 

Що се отнася до водещите музеи на изкуството, Музеят на илюзиите в Дубай е начело. Това е невероятно изживяване за цялото семейство. Оптичните илюзии, антигравитационните стаи, както и завъртяната стая ще ви накарат да поставите под въпрос всичко, което знаете за сетивата си и света около вас. Има и стая за игри, която да ангажира вниманието на малките деца. 

10. Потопете се във въображаема игра в KidZania Dubai

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by KidZania UAE by Emaar (@kidzaniaae)

Буквално сбъдната мечта за деца, KidZania е 7000 кв. м копие на града с множество възможности за ролеви игри за малки деца. Това е невероятно място да гледате как децата ви са погълнати от въображаема игра, оставяйки зад гърба си времето пред екрана за деня. На това място децата ще учат чрез игра, което е идеално за всяка възраст.

11. Посетете Дубайския аквариум и подводен зоопарк

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dubai Aquarium by Emaar (@dubaiaquarium)

Когато става дума за топ дейности с деца, малко неща могат да се конкурират с аквариумите и зоологическите градини. Тази подводна зоологическа градина е дом на над 140 водни вида. За любителите на животни и за тези, които обичат да учат нови неща, изживяването ще бъде незабравимо и е друга страхотна възможност за занимание на закрито в дните, когато времето е твърде горещо. 

12. Убийте малко време в Bounce UAE

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by zeddreofficial (@zeddreofficial)

С батути, съоръжения за катерене и най-различни други занимания, това е чудесно място да оставите децата да се забавляват и да изразходят малко енергия. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин