Водопадът Кравице в Босна и Херцеговина - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Водопадът Кравице в Босна и Херцеговина
Автор: Peika.bg
Водопадът Кравице в Босна и Херцеговина

 Водопадът Кравице едно от най-красивите природни богатства на Босна и Херцеговина.

Той е един от най-големите в страната и несъмнено най-впечатляващият, а цялата местност около него е обявена за Национален резерват. Кравице е сгушен в гориста област с наситено зелен цвят, а ръкавите му се разстилат над обрасли тревисти местности. Образувалият се воден басейн е любимо място за плуване на местното население и на туристи, дошли да се порадват на природният феномен. Мястото е удобно, тъй като има образуван плаж, кафене и подходящи места за палатка.

Най-доброто време да посетите водопада е през пролетта, когато е най-пълноводен, а цялата заобикаляща го среда е във всички цветове и нюанси на зеленото. Единственият минус е, че тогава водите не са подходящи за плуване. Нещото, което със сигурност ще направи престоя ви до водопада незабвавим, е, че когато грее слънце, над него винаги се образува дъга. Също толкова магично е и през нощта, когато лунната светлина огрява Кравица, а падащите води придобиват сребрист цвят.

Освен всичко разходката край Кравице може да бъде комбинирана с посещение на близкото градче Любушки, което се намира само на няколко километра от природната забележителност. Едно от най-любопитнит места, които може да разгледате в града, е най-старият музей в страната, който е построен през 1869 г. Намира се точно на изхода на Любуски и в него се съхраняват едни от най-красивите колекции от древни реликви. Именно там се намира и най-старият скрипт, намиран някога на територията на Босна и Херцеговина, който е написан на глаголица и датира от Х в. Освен това в музея има и голяма колекция от бижута, оръжия и шлемове, останали още от времето на римските селища.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин