Веда Хауз: Къщичка за чай и мъдрост - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Веда Хауз: Къщичка за чай и мъдрост
Автор: Мария Ангелова

Само една крачка през прага на Веда Хауз в центъра на София, а сякаш човек е пропътувал хиляди километри до далечни източни земи.

Веда Хауз (Veda House) е място, където не просто човек може да остави грижите си – тук грижите сами го оставят.

Трудно е да си представим, че в самото сърце на София съществува такова съвършено парченце от Изтока. Място, където тялото и умът да дадат на пауза от забързания живот.

Веда Хауз има пет салона, като всеки от тях има своя специална атмосфера и настроение. Два от тях са салони без обувки – напомняне за връзката на човека и земята. Малкото закътано салонче за 5-6 души е известно като Стаята на кравата – заради многото кравички вътре и сламата по стените. Има и няколко масички навън.

Чаят е ритуал, където и да си
Да сгрееш водата, да запариш чая, да напълниш чашата си с любов - всеки си има своя личен малък ритуал. И за всеки той е специален поне колкото цяла чаена церемония, защото ни свързва с вътрешната ни тишина и променя до неузнаваемост деня, а и цялата ни съдба.

„Жасминов бриз“, „Лунна пътека“ - десетките видове чай с красиви имена (който можете да опитате тук или да си вземете в пакет за вкъщи) превръщат избирането в ароматно приключение.

Къщичка за мъдрост

Мястото носи духа на Изтока не само като атмосфера. Няколко рафта са събрали книги за източни философии (Веда Хауз е и буккросинг зона), а всяка неделя се провеждат беседи. Текстовете са от древните писания на Изтока, а темите - как да се справим в ежедневието си тук и сега; кои са силите, ръководещи нашия свят и как да превъзмогнем влиянието им; какви са ценностите и законите на вселенския мир... Вдъхновение за новата седмица.

Подшушнато: Освен чайна, Веда Хауз е и вегетариански ресторант, всеки делничен ден има обедно меню.

Адрес: София, ул. Уилям Гладстон 2, близо до кръстовището с бул. Христо Ботев.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин