Виртуална разходка из Антарктида - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Виртуална разходка из Антарктида
Автор: Лия Панайотова

Ако сте един истински запален пътешественик, няма как да не сте си мечтали да се метнете до пословичния "край на света" - Антарктида. Не че един ден няма да го направите, но преди това си трябва подготовка, екипировка, стабилни финанси, а и трябва да преразгледате любовта си към уюта и удобствата. Докато изпълнявате тези стъпки, можете да направите една пробна разходка из ледения континент - и то от топлото си място пред компютъра, веднага след като прочетете тази статия.

Компанията Google и нейната опция Street Viewer, вече не се ограничават само до виртуални разходки из улиците на разни градове. Проектът "Чудесата на Света" („World Wonders“), ви дава възможността да разгледате едни от най-интересните атракции по цял свят, които иначе не са съвсем лесно достъпни. От известно време, Антарктида също е част от тази виртуална колекция.

Проектът, който започва през 2010 г., в момента включва 360-градусови обиколки на някои от най-интересните места в Антарктида, като символичния Южен полюс, където се намират флаговете на 12-те държави, подписали оригиналния Антарктически Договор. Можете да разгледате и къщите, в които са пребивавали известните изследователи Робърт Скот и Ърнест Шакълтън (прочетете за приключенията на Шакълтън тук), както и научният център Крери, в който се намират какви ли не причудливи инструменти свързани с изследването на ледения континент. Ако пък сте от тези любители на природата, които си мечтаят да видят пингвини в естествената им среда, виртуалната разходка ще ви зарадва с поглед към най-големите колонии пингвини на ледения континент.

Въпреки че виртуалната разходка не може да се сравнява с преживяването от реално посещение на Антарктида, все пак е интересен и съвсем икономичен начин да добиете представа за този леден свят. Можете да го направите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин