Вижте какво се превозва в багажното отделение на самолетите - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте какво се превозва в багажното отделение на самолетите
Автор: Peika.bg
Вижте какво се превозва в багажното отделение на самолетите

Багажното отделение е забранена зона за пътниците на самолета.

До него достъп имат само служителите на летището, които трябва да натоварят машината преди качването на екипажа. В това отделение се крият много неща, различни от личните вещи на клиентите

Допълнителният товар помга на авиолиниите да покрият разходите на евтините полети и понякога под вашата седалка може да има цветя, диаманти, скъпи коли и дори състезателни коне. Според данни на Международната асоциация по въздушен транспорт, чрез самолети се транспортират близо 52 млн. тона товари, които струват около 6 трлн. долара. Авиолиниите печелят по 1,62 долара за кг стока.

Макар много от компаниите да имат специални товарни самолети за тези случаи, от Асоциацията признават, че спешните пратки се разпредлеят и по пътническите самолети. Някои от нещата са доста интересни като например подаръци за Коледа и други поводи. 

В САЩ например на 11 ноември се празнува Денят на необвързаните. Според списание “Forbes”, тогава по въздух се пренасят пакети за близо 18 млрд. доларa, като всяка година броят им се увеличава, благодарение на онлайн търговията и желанието на клиента да получи стоката си възможно най-бързо. 

Най-големият плюс на самолетите е, че те спестяват много време. Затова въздушният транспорт е широко предпочитан за пренасянето на храна. На вашия полет може да се съдържат пресни омари, ако пътувате от Мейн до Лос Анджелис или пък някой богат улов на сьомга, транспортиран от Осло до Токио

Разбира се, не всички полети притежават такъв ценен товар. Някои от авиолиниите пренасят продукти като бобови растения и пакети с месо. Освен това, може да пътувате с хубаво вино, което обаче няма как да опитате, защото ще е добре затворено в багажното. Според проучвания, винената индустрия на Америка е изнесла близо 122 млн. галони вино на стойност 1.61 млрд. долара.

Бързите услуги на самолетите се предпочитат и от други сектори. Например, в багажното някой път може да намерите 300-тоново оборудване, което се пренася до 20 държави всяка година. Всеки ден пък има около 200 състезателни коня, намиращи се в специални заграждения, които са снабдени с храни, богати на витамини и напитки. 

Романтиката никога не умира. Дори във въздуха, всеки ден летят около 80 хил. цветя от различни краища на света. През миналата година, само една компания за товари е пренесла 9000 т растения от Колумбия до Еквадор, Америка и Холандия само за Свети Валентин. Също така близо 898 млн. писма летят със самолети всеки ден. Явно дори в ерата на технологиите, този начин на изразяване, все още не е загубен.

Ако имате проблем със съня, може да преброите овцете на борда. През миналата година 2000 овце са били транспортирани от Чили до Еквадор в специално оборудвани клетки. Те дори са разделени на мъжки и женски, за да може полетът да мине спокойно за всички.

Не на последно място, въздушният транспорт се използва и в помощ на нуждаещите се. Близо 63 хил. тона с помощи се доставят по въздух всяка ходина. Според Международната асоциация по въздушен транспорт, това спасява 7000 живота всеки ден, благодарение на доставаката на жизненоважни медикаменти

В момента, изискванията към самолетите, носещи товари са много по-големи отпреди. Сега, в багажното трябва да има добра климатизация, места за животни, а лекарствата, които се пренасят трябва винаги са със сертификати

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин