Вижте кои са най-безопасните градове в света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте кои са най-безопасните градове в света
Автор: Peika.bg
Вижте кои са най-безопасните градове в света

Едно е сигурно – всички искаме да пътуваме на места, където животите ни не са застрашени.

Вижте в следващите редове кои са най-спокойните градове според доклад на “The Economist”.

Според доклада на разбиранията на света за безопасен град са се променили през последните години. Причина за това са тероризмът и промените в климата, като хората търсят такова място, което ще може бързо да се възстанови от каквото и да е катастрофа. 

За да бъде съставена класацията, екипът е изследвал градовете по няколко параметъра – транспорт, застраховка срещу природни и човешки катастрофи, кибер атаки и реакцията на спешните екипи

Победителят в класацията е Токио, които се нарежда на първото място за трета година. Макар да е най-населеният град в света, Токио е и най-безопасният като успява да отбележи 92 точки от възможни 100 за сигурност.

Токио е на първо място по дигитална сигурност, катонареждащият се след него с 91,5 точки Сингапур го побеждава в надпреварата за инфраструктура и устойчивост на сградите, както и при персоналната защита.

Още един представител на ЯпонияОсака, е трети с 90,9. Явно сигурността в тези градове не е спаднала и за миг, тъй като абсолютно същата подредбра беше през 2015 и 2017 г. 

Европа има едва два представителя в престижната класация. Това са Амстердам, който в момента се бори с прекалено големия наплив на туристи и Копенхаген, известен със своите живописни крайбрежни къщи. Те се позиционират съответно на 4-о и 8-о място

Единственият американски град, който влиза в класацията е столицата Вашингтон, която е поставена под номер 7. Чикаго, известен като дома на най-голямата българска общност в САЩ, пък се нарежда на 11 място по сигурност.

Едно от най-големите падания е това на Хонконг, който от номер 9 през 2017-а, сега се срива до номер 20. Причината са множеството протести, които в последно време се превръщат в доста опасни и агресивни. Сблъсъкът между граждани и полиция все повече отказва туристите от града.

Докладът показва, че градове в по-развитите държави, се определят като по-безопасни. В дъното на класацията е нигерийският Лагос, който е оценен с едва 38 точки

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин