Вижте перуанската Врата на боговете - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте перуанската Врата на боговете
Автор: Peika.bg
Вижте перуанската Врата на боговете

По света все още съществуват мистериозни и неизследвани места като Вратата на боговете в Перу.

Тази археологическа структура е била открита с наблюдения от самолет на 35 км от град Пуно в планинския район Марк Хауи. Според разкази на местните това място е било Градът на боговете, който е напълно непознат за модерното и развитото общество.

Вратата на боговете пък се намира в една от скалите (висока 2 м и е широка 7 м), като в долната и част има вдлъбнатина с формата на дупка, която наподобява ключалка. Пръв до вратата стига екскурзовод по време на преход с туристи в тази местност. Той дори бил сънувал вратата – в съня му тя била леко открехната и от цепнатината излизала лека светлина. Първите разкопки там са направени през 1996 г.

Легендите на местните разказват всевъзможни любопитни истории за района на Боговете. Според предание на инките през вратата минавали смелите воини, когато били на края на дните си – там се събирали много велики герои, които оставали завинаги в Града на боговете. В много редки случаи някои се връщали с нови знания и умения, почерпени директно от боговете.

Според друга легенда в Града на боговете са намерили спасение местните индианци, които били преследвани от испанските завоеватели. Един от вождовете имал специален диск, който бил наречен Ключът на боговете от 7-те долини. Когато  инките били в безизходица от настъпленията на конквистадорите, те изчезнали в митичния град с помощта на диска.

Съвременните археолози твърдят, че в средата на ключалката има кръгъл отвор с формата на диск и когато сложиш ръката си там, чувстваш прилив на сила и енергия. Съвременни шамани също твърдят, че при досег с вратата са виждали огнени стълбове и чували музика на барабани. Според вярванията на маите тези врати един ден ще се отворят и боговете ще се завърнат. Именно над тази местност много често хората твърдят, че са наблюдавали НЛО с най-различни форми. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин