Забележителности в Лас Вегас - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Забележителности в Лас Вегас
Автор: Peika.bg

Лас Вегас e една от най-уникалните туристически дестинации, а посещението на Града на греха може да бъде изключително вълнуващо и да надмине очакванията на всеки турист. Дори и тези, които считат локацията за тривиална. В началото на 20 век Вегас е малко крайпътно градче в средата на пустинята, разположено в необичайно плодородна долина, откъдето идва и името му. Благодарение на легализирането на игрите през 30-те години, градът започва да се развива с бързи темпове и се превръща в прочута туристическа дестинация с модерни хотели, забавления, лукс, но и много други разнообразни преживявания.

Лас Вегас се е превърнал в синоним на игрите със залагания, тъй като на първо място става известен именно с многобройните си казина и игрални зали, пълни с ротативки, колела за рулетка и разбира се покер маси. Покерът е едно от най-разпространените заглавия както във Вегас, така и по цял свят, а и в онлайн пространството, като в съвременния си вид се развива в различни вариации. Едни от най-харесваните и играни видове покер във Вегас са традиционният Texas Hold’em, Оmaha poker с 4 карти, както и Stud poker, който предшества съвременните версии.

Любителите на игрите и луксозните хотели се ориентират към най-популярната част от града - районът The Strip. Той представлява участък от Las Vegas Boulevard, изпълнен с резорти, хотелски комплекси с игрални зали, както и прочути магазини и ресторанти. Там се намират и две от най-емблематичните локации в града - фонтаните пред хотел Беладжио, които всеки гост на града трябва да види, и най-високото виенското колело в света - High Roller, със зашеметяващата си гледка към града от над 160 метра височина. Но отвъд скъпите хотели и света на игрите, сърцето на Невада предлага още много забележителности и преживявания, които определено си струват.

Ако идеята за виенското колело ви звучи добре, но имате нужда от повече адреналин, то определено трябва да опитате увеселителния парк SkyPod в хотел Stratosphere. Макар и да разполага с едва три атракциона, това място е предизвикателство дори за най-смелите любители на екстремните преживявания. Атракционите са разположени на върха на хотела, на височина от над 270 метра. В допълнение към увеселителните влакчета, посетителите на SkyPod могат да скочат с бънджи от 250 метра височина или да посетят емблематичния ресторант Top of the World, който се върти на 360 градуса и предлага уникална панорамна гледка над града в съчетание с изискана кухня.

Забележителности в Лас Вегас
Снимка: zzim780 от Pixabay

Лас Вегас предлага много възможности и за любителите на изкуството. Интерактивни арт изложби, потапящи преживявания с виртуална реалност и галерии с интересни продукции и инсталации са само част от артистичната страна на града. Посетителите на световната столица на развлеченията могат да се насладят и на някои от най-добрите представления и шоу програми в света, сред които Cirque du Soleil със своите първокласни акробати, музика и танци; водното шоу Le Rêve - The Dream, което включва синхронно плуване и акробатични номера в огромен басейн; шоуто на световно известния илюзионист David Copperfield и много други.

Любителите на изживяванията на открито също няма да останат разочаровани от възможностите на Невада. Макар и градът да не предлага особено разнообразие в тази насока, в покрайнините му се намира Националният резерват Red Rock Canyon. Мястото е чудесно за туризъм, катерене или просто разходка сред интересната пустинна природа, присъща за района. Също така, на кратко разстояние от града са разположени още Гранд Каньон, езерото Мийд и река Колорадо. Интересно място за туристите е и язовирът Хувър или Hoover Dam, който се намира на около 40 км от Лас Вегас и е истинско инженерно чудо. Той е построен между 1931 г. и 1936 г. на границата между Невада и Аризона. По пътя към язовира можете да се отбиете и до друг национален резерват Sloan Canyon, където са намерени петроглифи, или скални изображения, датиращи отпреди 4000 години.

В днешни дни Лас Вегас все още е основна дестинация за игри и развлечения, но също така се превърна в център за разнообразни преживявания, изискани ресторанти, артистични дейности и много други. Градът продължава да се развива и расте със забележителни темпове, като добавя нови и нови атракции, които привличат туристи от цял свят.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин