Женева ще дава джобни на чуждестранните туристи - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Женева ще дава джобни на чуждестранните туристи
Автор: Peika.bg
Женева ще дава джобни на чуждестранните туристи

Женева обещава на туристите по 100 швейцарски франка за джобни разходи, съобщава туристическият сайт АТОР.

Разбира се, не става въпрос за пари в брой. Средствата ще се превеждат в специална предплатена карта – подарък, с която може да се извършват плащания в хотели, ресторанти, барове, кафенета и други обекти в града.

За да бъдат включени в програмата, туристите трябва да имат поне две нощувки в хотелите, които са се присъединили към акцията.

Картата се дава при регистрирането в хотела, като за една стая се полага само една карта. Желаещите могат да се възползват от услугата до 31 декември 2020 г.

Сайтът предупреждава, че средства в картата не могат да бъдат заменени за пари в брой, нито клиентът да получи остатъка от тях, в случай, че не ги е похарчил.

В проекта участват около 60 хотела, 60 бара и ресторанта, сред които и заведения със звезди от „Мишлен”.

Средствата по картата могат да бъдат изразходвани и за екскурзии, музеи и посещения на басейни на открито около брега на Женевското езеро.

Женева е град в Югозападна Швейцария и е главен административен център на едноименния кантон Женева. Тя е седалище на много европейски и световни организации и е вторият по големина град в страната след Цюрих.

Едни от най-интересните забележителности, които можете да посетите там са: Английската градина, Ботаническата градина, катедралата „Сен Пиер“, кметството (построено през XV в.), колежът на Калвин, Международният музей на Реформацията, Музеят на Червения кръст, родната къща на Жан-Жак Русо, седалището на Организацията на обединените нации, стъкленият дом „Кларте“ и Фонтанът Же д'О, който е с височина 140 м, скорост на струята 200 км/ч. и маса на водния стълб 8 т (работи от средата на март до средата на октомври).

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин