Area Sacra в Рим се превръща в музей на открито - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Area Sacra в Рим се превръща в музей на открито
Автор: Peika.bg
Area Sacra в Рим се превръща в музей на открито

Любителите на историята, посещаващи Рим през 2022 г. определено ще имат на какво да се наслаждават, защото историческата зона Сакра в Ларго ди Торе Аржентина ще бъде подложена на обширни реставрационни работи, които ще я направят достъпна.

Потъналата зона е мястото, където се намират останките от четири храма, всички построени в периода IV-II в. пр.н.е. Там се намира и Театърът на Помпей – той е бил зала за срещи, където се смята, че Юлий Цезар е бил убит през 44 г. пр. н. е.

Районът Сакра е известен и с това, че е дом на колония от стотици бездомни котки в Рим. Те биват хранени и обгрижвани от частен приют с нестопанска цел, а посетителите обичат да заснемат изображения на тях, които се разхождат из руините. Те са открити между 1926 и 1930 г., когато биват случайно открити след разрушаването на средновековни къщи.

Те са забранени за хората и могат да се гледат само от нивото на улицата, но това ще се промени, когато ремонтите продължат. Работата по археологическия обект ще доведе до това да получи издигнати и осветени пътеки, асансьор и покрита изложбена площ. Това ще позволи на посетителите да влязат, за да видят руините на храмовете и кръгъл паметник на богинята на съдбата.

Работата трябва да започне скоро и ще отнеме една година, а проектът е съфинансиран от модната компания Булгари. Целта е да се привлекат посетители в района, когато обявената пандемия е под контрол и пътуването се връща. За щастие на любителите на котки, градът даде уверения, че предстоящите дейности няма да засегнат района, в който се помещава така известнатакотешка колония.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин