„Още 365 дни“ утвърждава поредицата на Бланка Липинска като Библията на еротичната литература - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
„Още 365 дни“ утвърждава поредицата на Бланка Липинска като Библията на еротичната литература
Автор: Peika.bg
„Още 365 дни“ утвърждава поредицата на Бланка Липинска като Библията на еротичната литература

След като сензацията „365 дни“ завладя Netflix, превръщайки екранизацията в една от най-гледаните продукции за 2020, а светът тръпне в очакване на филма по втората част от поредицата – „Този ден“, никой не се съмнява, че полската писателка Бланка Липинска заслужено печели прозвището „кралицата на еротичната литература“.

Сега е дошло времето на последната, още по-гореща и изкусителна част на трилогията – „Още 365 дни“, в която пламъците на любовта и омразата ще се слеят в изгаряща и страстна история, след която никой не може да остане същия.

Изминала е почти година, откакто Лаура Биел е отвлечена от главата на сицилианската мафия – опасния и безскрупулен Масимо Торичели. Мъжът, станал неин похитител, се превръща в повелител на сърцето ѝ, но животът с един от най-могъщите хора в Италия има своята цена.

Щастието на Лаура е разбито, когато враговете на мъжа ѝ я прострелват. Най-добрите лекари на света се борят за живота на младата жена. Масимо трябва да вземе най-трудното решение в живота си. Кого да спаси – любимата си или нероденото им дете…

Съдбата на фамилия Торичели е заложена на карта. Човешкото сърце следва своите собствени правила. И когато те се променят, всичко познато е на път да бъде изпепелено…

Приказката за Красавицата и Звяра е към края си. Нужни са само „Още 365 дни“, но е дошло времето пясъчните кули да рухнат.

Наситено със страст и с неочаквани обрати, „Още 365 дни“ от Бланка Липинска е истинско адреналиново преживяване, което ще ви изненада и ще обладае ума ви.

„365 дни” от Бланка Липинска се превръща в световен феномен, когато стрийминг платформата Netflix откупува правата за филмова адаптация. Филмът – с участието на полската актриса Анна Мария Секлуцка и италианския красавец Микеле Мороне – светкавично печели сърцата на няколко поколения зрители, превръщайки романа в едно от най-търсените заглавия на годината.

Из „Още 365 дни“ от Бланка Липинска

„Още 365 дни“ утвърждава поредицата на Бланка Липинска като Библията на еротичната литература

Глава 1

Горещият вятър развяваше косата ми, докато карах кабриолета край плажа. В колонките гърмеше Ариана Гранде и парчето ѝ Break free, което пасваше на ситуа­цията ми като никое друго на света. If you want it, take it, пееше тя, а аз кимах на всяка дума и усилих музиката още повече.

Днес беше рожденият ми ден, днес на теория ставах с една година по-стара от вчера, днес трябваше да съм в депресия, а в интерес на истината никога досега не се бях чувствала толкова жива.

Когато спрях колата на светофара, тъкмо започваше припевът. Басът избухна около мен и прекрасното ми настроение ме накара да запея заедно с нея.

– This is… the part… when I say I don’t want ya… I’m stronger than I’ve been before… – извиках заедно с Ариана, размахвайки ръце във всички посоки. Младежът, чиято кола спря току до мен, се усмихна съблазнително и раз­веселен от поведението ми, започна да тупа по волана в ритъма на песента. Вероятно освен музиката и нео­бичайното ми поведение дрехите ми също привлякоха вниманието му, защото днес нямах особено много неща върху себе си.

Черният ми бански си пасваше идеално с лилавия ми плимут „Праулер“, с който всичко си пасваше, за­щото беше просто страхотен. Колата ми, красива и необичайна, беше подарък за рождения ми ден. Раз­бира се, знаех, че мъжът ми няма да спре дотук, но ми харесваше да се утешавам, че това може да е краят на подаръците.

Започна се преди месец: всеки ден получавах нещо ново по случай рождения ми ден. Трийсети рожден ден и съответно трийсет дни подаръци – така го виждаше той. Завъртях очи при тази мисъл и потеглих, когато светна зелено.

Паркирах, взех си чантата и тръгнах към плажа. Де­нят беше горещ, в средата на лятото, а аз наистина ис­ках да проверя докъде мога да стигна в стремежа си да се наситя на слънцето. Отпих леден чай през сламката и тръгнах, като зарових стъпалата си в горещия пясък.

– Честит рожден ден, старице! – извика мъжът ми и когато се обърнах към него, в лицето ми избухна гейзер от розе „Моет“.

– Какво правиш?! – извиках през смях, докато се опитвах да избегна потока. За съжаление, безуспешно. Той ме измокри грижливо и прецизно като с пожарни­карски маркуч. Когато бутилката вече беше празна, се хвърли към мен и ме повали върху пясъка.

– Честит рожден ден! – прошепна. – Обичам те.

В този момент езикът му бавно се плъзна в устата ми и започна плавни гимнастически упражнения. Изпъш­ках, обвих ръце около врата му и разтворих крака, а той се намести между тях, въртейки ханша си.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин