„Зеленият пропуск” на Италия ще предостави достъп до театри, барове и други - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
„Зеленият пропуск” на Италия ще предостави достъп до театри, барове и други
Автор: Peika.bg
„Зеленият пропуск” на Италия ще предостави достъп до театри, барове и други

Само няколко дни след като Франция въведе задължителна здравна карта за достъп до културни и развлекателни заведения в цялата страна, Италия пуска подобна схема, като разширява цифровия сертификат COVID-19, така че да е необходим за достъп до културни, уелнес и развлекателни заведения в Италия.

Дания беше първата държава в Европа, която пусна схема за преминаване на COVID-19, така че напълно ваксинираните хора, както и тези, които са с отрицателен тест или са се възстановили от вируса, могат да влизат в места като ресторанти, музеи и театри. Франция последва примера тази седмица със собствената си здравна карта и сега е ред на Италия.

От 6 август хората ще трябва да представят доказателство за ваксинация, възстановяване от COVID-19 или скорошен отрицателен PCR тест, за да влязат на закрити места като музеи, театри, футболни стадиони, басейни, спа центрове, фитнес зали и луна паркове. Зеленият пропуск е своеобразно продължение на цифровия сертификат за COVID-19 на ЕС и също така ще трябва да седи на закрито в барове и ресторанти.

Зелената карта може да бъде представена в цифров или хартиен формат. В Италия тя удостоверява, че притежателят е имал поне една доза от ваксината (AstraZeneca, Pfizer, Moderna или Johnson & Johnson), има отрицателен тест през последните 48 часа или се е възстановил от вируса през последните шест месеца.

Туристите, които пътуват до Италия от държава от ЕС, трябва да представят цифровия сертификат COVID-19 на ЕС, за да влязат в страната, а от 6 август те могат да използват този сертификат за влизане в местата по схемата за зелен пропуск.

Италия е отворена за туристи от нискорискови страни, включително САЩ, Япония и Канада – и пътуващите от тези страни трябва да представят доказателство за ваксинация, преди да пътуват със здравен документ, който е в съответствие с европейските и италианските разпоредби. За американците това е „бялата карта. Вероятно тези здравни сертификати могат да се използват за влизане в пространства, където се изисква зелената карта, но пълните подробности все още не са потвърдени. Съветваме ви да проверявате последната спусната от правителството информация за пътуване независимо към коя чуждестранна дестинация сте се отправили.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин