Да летиш със "самолетче" над океана: Запознайте се с травъл блогъра Емилия - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да летиш със "самолетче" над океана: Запознайте се с травъл блогъра Емилия
Автор: Михаела Михайлова
Да летиш със "самолетче" над океана: Запознайте се с травъл блогъра Емилия

Отново се пренасяме в света на красивите снимки и екзотичните дестинации. Социалните мрежи на дамата, с ковто ще ви срещнем днес са повече от вдъхновяващи. Как планува приключенията си и имала ли е препядствия и непредвидени ситуации по време на път - четете в следващите редове:

Здравейте, Емилия, разкажи ни малко за себе си.

Казвам се Емилия Иванова, на 27 години, зодия Дева, от София. Занимавам се с журналистика и водя блог в Instagram. През 2021 г. спечелих отличието "Инфлуенсър на годината", а през 2022 г. бях наградена за "Моден блогър на годината". Модата е моето вдъхновение, козметиката моята страст, а пътешествията начин на живот. Обожавам да откривам нови места, да се запознавам с интересни хора и да попивам от различните култури по света. Смятам, че щастието се крие в преживяванията, а не във вещите.

Да летиш със "самолетче" над океана: Запознайте се с травъл блогъра Емилия

Как се роди любовта ти към пътуванията?

Успях да „отключа“ приключенския си ген още преди 6 години, когато за пръв път излязохме от пределите на България заедно с половинката ми Дани. Дестинацията беше о-в Тасос в Гърция. Всеки от нас беше пътувал на различни места до този момент, но когато го направихме заедно усетихме тръпка, както никога досега. Усетих по различен начин колко забавно може да бъде да посещаваш нови места и да споделяш преживяванията и емоциите си, когато го правиш с любимия човек.

Коя държава мечтаеше да посетиш като малка? Постигна ли мечтата си?

От дете винаги съм мечтала да посетя Етиопия в Африка. Точно там са открити едни от най-ранните доказателства за човешко съществуване в древността. Винаги ми е било любопитно да разбера повече за хората, които живеят там, техните нрави и култура. С голямо удоволствие бих опитала традиционното им ястие - инджера - и прочутото етиопско кафе. Също така бих посетила островните манастири, където могат да се забележат и различни уникални животински видове като хипопотамите например. Все още не съм изпълнила детската си мечта, тъй като междувременно се появиха много други дестинации, които исках да посетя, но се надявам един ден да успея да организирам пътешествие и до Етиопия!

Кое предпочиташ да опознаваш България или света?

България е държава с безброй национални богатства – култура, география, история, кулинария. Вярвам, че преди да започнеш да пътуваш по света е важно да си наясно от къде идваш, за да можеш да разкажеш, когато те питат отсреща. Затова се подготвих добре и обиколих доста от най-любопитните дестинации у нас и след това дойде време да опозная какво друго може да ми предложи обширния свят. Всяко ново пътуване ме обогатява. Носи ми уникални емоции, отваря мирогледа ми и ме прави по-щастлива.

 

Да летиш със "самолетче" над океана: Запознайте се с травъл блогъра Емилия

Коя е най-далечната и най-нестандартна дестинация на която си била и с какво те впечатли?

Малдиви! До колко е нестандартна не мога да кажа, но ми беше изключително интересно. Качихме се на шест-местно самолетче, което ни отведе от столицата Мале до островчето ни, в плитките води се виждаше как плуват бебета акули, гмуркахме се в необятен коралов риф, видяхме много интересни океански обитатели и опитахме невероятни местни специалитети. Малдиви ме впечатлиха с красивите гледки, палитра от емоции и преживявания, които ще помня цял живот.

Има ли място, на което се връщаш отново и отново без да ти омръзне.

Всяка година задължително се връщам в Гърция. Толкова е близо до нас, а е толкова различно. Колкото и пъти да отида, винаги се изумявам от великолепните условия.

Предпочиташ или отбягваш най-популярните дестинации?

Не се влияя от това дали една дестинация е популярна или не. Ако ми харесва, отивам!

Да летиш със "самолетче" над океана: Запознайте се с травъл блогъра Емилия

Имаш ли любима кухня и осмеляваш ли се да опитваш „улична храна“?

Обожавам индийската кухня! Не само че се осмелявам да опитам уличната храна, а това е нещо задължително, което винаги присъства в програмата ми без значение от дестинацията.

С какво пътуваш най-често - самолет, влак, кола, автобус? Защо?

Най-често пътувам със самолет. Със сигурност е най-бързо, а може би това го прави и най-удобно. Някои хора се изнервят да минават през всички проверки и изчаквания по летищата, но в моя случай не е така. Да не забравяме, че и въздушното пътуване се води най-безопасният вариант. Повечето пъти нося със себе си само раница, за не губя време и енергия влачейки голям куфар. Обичам да се наслаждавам максимално на времето, което прекарвам в чужбина, и да не мисля за багаж, кола или паркинг.

Запознаваш ли се с местни, или предпочиташ се насладиш на почивката си без да те притесняват?

По скоро се случва да се запознавам с други туристи, което е страхотно, защото така създаваме приятелства по цял свят! Например, когато бяхме в Малдиви се запознахме с друга двойка, с които вече планираме следващото си пътуване заедно. Дали ще бъде на също толкова екзотично място само времето ще покаже.

Без какво не тръгваш на път?

Без компания. Никога не съм пътувала сама. Най - често пътувам с половинката ми или с най-добрите ми приятели. Единственият предмет без който не тръгвам е телефонът ми.

Снимки с фотоапарат или телефон?

Снимките и видеата си правя единствено с помощта на своя телефон. Не обичам да се товаря допълнително, а при положение, че в днешно време телефоните снимат в толкова високо качество, могат да правят видео в 4К резолюция, монтажите стават бързо и лесно, то не виждам нужда от апарат.

Какво е важно за перфектната снимка?

За перфектната снимка най-важно е настроението. Забелязала съм, че първите 3 дни от всяко пътуване снимките стават страхотни, но на четвъртия, когато вече съм се поизморила и настроението ми е за почивка, не успявам да хвана много добри кадри. На такива дни им казвам "неснимачни".

Има ли дестинация, което ти носи негативни емоции?

Крайно негативни не, но не бих се върнала в Кавала в Гърция. На първия ден от почивката ни, моята половинка имаше нещастието да настъпи морски таралеж и загубихме дни в обикаляне на болници и търсене на работещи аптеки (беше неделя, а в неделя нищо не работи!). По никакъв начин не искам да кажа, че Кавала не е добра дестинация – просто аз го свързвам с нещо силно негативно и по-скоро не бих се върнала.

Сама ли пътуваш или в компания?

В компания и то само на най-близките ми. Обичам да споделям позитивните емоции с тях.

Как подбираш, коя дестинация да посетиш?

Стандартните неща. В зависимост от сезона, цените на билетите и настаняването.

Плануваш ли пътуванията си?

Да. Предварително купуваме билети и резервираме настаняването си. Отделяме си време да проучим кои места да посетим, които искаме да видим. Използваме онлайн travel съветници за някой друг жокер.

Да летиш със "самолетче" над океана: Запознайте се с травъл блогъра Емилия

Разкажи ни някоя непредвидена, може би стресова ситуация, в която си попадала по време на пътуванията си?

Отново си спомням за първото ни пътуване до о-в Тасос. Бяхме запазили хотел, на много ниска цена, който на снимки изглеждаше доста прилично. Стигайки до мястото, това, което заварихме, нямаше нищо общо със снимките, които бяха качени в платформата. Поради отвратителните условия се наложи в 16 ч. следобед тепърва да търсим място за настаняване – в разгара на летния сезон! Вече си представяхме как ще спим в колата до плажа. Е, поне щяхме да имаме страхотна гледка. Извадихме късмет, тъй като пътувайки към курорта, в който трябваше да отседнем, бях забелязала надпис на руски "Свободни стаи". Успях да се сетя и ориентирам как да стигнем обратно до там. Запознахме се с една много забавна и приятелски настроена чехкиня, която от години живее на о-в Тасос и тя успя да ни настани в прекрасен семеен хотел на брега на морето, с уникална гледка и чудесни условия. Успя допълнително да ни издейства закуска и вечеря, включени в цената. Най-забавното беше, че новото място ни излезе дори по-евтино от предишното място, от което избягахме. Е, понякога късметът се усмихва!

Кое е най-странното нещо, което ти се е случвало на път?

Последният ден по време на престоя ни в Малдиви се разрази много силна буря, а ние трябваше да летим от нашия остров до столицата Мале за да си хванем самолета за България. Полетът ни беше предвиден за вечерта, но до последно не се знаеше дали ще успеем да излетим и да стигнем до летището. Малко преди обяд бурята се укроти и по най-бързия начин успяхме да си стегнем багажа и да се отправим към самолетчето. Беше едновременно страшно и зареждащо с адреналин. Заради силното вълнение на океана самолетът кръжеше дълго време без да има възможност да кацне. Накрая всичко приключи благополучно и след 30 часа полети и престои по летищата успяхме да се приберем у дома.

Коя е следващата ти дестинация?

В събота заминавам за Виена, като ще комбинирам пътуването с престой в Братислава. Вече нямам търпение!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин