Интересни събития за деца този уикенд (5 - 7 октомври) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития за деца този уикенд (5 - 7 октомври)
Автор: Peika.bg
Интересни събития за деца този уикенд (5 - 7 октомври)

Идният уикенд ще зарадва не само възрастните, но и най-малките с интересни събития!

Вижте какво ще се случва на 5, 6 и 7 октомври и вземете детето заедно с вас, за да се позабавлявате!

Ако не откривате своето събитие, разгледайте стотиците ни идеи за уикенд пътешествия 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

ADVENTURE KIDS 2018 в Музейко

5 - 7 октомври

От 5 до 7 октомври Музейко ще посрещне всички малки приключенци, които винаги са мечтали да тренират екстремни спортове или да опознаят дивата природа отблизо. Тридневната филмова програма ще ги отведе в МонголияАнтарктидаИндонезияИсландия и Алпите, а тематичните работилници ще ги пренесат обратно в Детския научен център, подготвил както винаги невероятни преживявания. Рафтинг, парапланеризъм, колоездене и други спортове, които изпитват предела на физическите ни сили и психологическа издръжливост, ще предизвикат младите приключенци. Професионални спортисти и опитни приключенци ще водят специалните ателиета, готови да споделят своите най-лични истории за спортните успехи, загуби и открития. Повече информация за събитието вижте тук.

*

Семейна събота, посветена на Деня на музиката

6 октомври

Националният политехнически музей организира семейна събота, посвете на Деня на музиката. Там ще научите за музикалния термин "огледало", защо  детската песничка „Мила моя мaмо“ е едно гениално произведение и още много интересни факти от света на музиката. Събитието е подходящо за деца от 7 до 12-годинишна възраст. Повече информация вижте тук.

*

Споделете Детския Скрин

6 октомври

На 6-ти (събота), от 11:00ч. до 18:00ч., в Скрито в Срина на ул. "Костенски водопад" 14 в кв. Стрелбище ще можете да вземете (абсолютно безплатно!) дрешките, които сте харесали за вашите мъници или попорастнали деца! Ако имате желание и възможност (в никакъв случай НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изискване), донесете до 20 бр. от запазените, омалели дрехи на вашите хлапета, които бихте искали да "предадете нататък". Можете да доведете и мъниците - за тях има подготвени забавни и интересни неща, съвсем в духа на настъпващата есен. Допълнителна информация тук.

*

Базар "На горния рафт"

6 - 7 октомври

Тази година  събитието ще се проведе в една емблематична за столицата сграда – Централен военен клуб, на бул. „Цар Освободител“ №7. Заповядайте на 6 и 7 октомври 2018 година, между 10 и 19 часа, за да се докоснете до красотата, настроението и емоцията, която носят ръчно изработените изделия. Очаква ви богата селекция уникални и различни по стил бижута, от познати и нови творци. На едно място, ще срещнете автори, работещи с различни техники, притежаващи различен усет, но разпознаваеми, със собствен характер. Повече информация тук.

*

Модул 1 Роботика и програмиране 

до 30 октомври 

Курсът е за деца между 7 и 14 г и включва 4 последователни упражнения, които въвеждат участниците в темата роботика и програмиране. Модул I е съставен от теория и практика по темите: основи на механика и конструиране на робот, основи и приложение на сензорите, блоково програмиране, изпълнение на задачи от робота. Повече информация за записване вижте тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Уличен фестивал 6Fest

5 - 6 октомври

Фестивалът за улични изкуства 6Fest Gabrovo се завръща с трето издание на 5 и 6 октомври 2018 г. Очаква ни мащабно младежко танцово шествие през центъра на Габрово, спектакъл на площад “Възраждане” и разнообразни улични изкуства в старинния квартал Шести участък. Шествието тръгва в 17:30 ч. от старата Часовникова кула и ще премине по пешеходната улица “Радецка”. Още информация можете да намерите тук.

*

СЪБИТИЯ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

Нощ на прилепите

до 14 октомври

Презентации, конкурси за детска рисунка, прилепна гимнастика, „прилепни игри“, различни ателиета и томболи, арт работилници, изложби, рисуване, конкурси и викторини, презентации и филми ще провокират интереса към тайнствения живот на прилепите са час от събития в Нощта на прилепите. Пълната информация за случващото се в различните градове можете да откриете тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин