3 прекрасни града в Югоизточна Азия (част 3) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 прекрасни града в Югоизточна Азия (част 3)
Автор: Peika.bg
3 прекрасни града в Югоизточна Азия (част 3)

По отношение на културата, храната, природните пейзажи и облятите в слънце острови, Югоизточна Азия е един от най-вълнуващите и оживени региони на планетата. В тази част на Азия има и някои от най-тананикащите градове в света, дом на лъскави храмове, нощни пазари, прекрасна улична храна, непрекъснато предавани превозни средства и изключителна архитектура.

Ето и 10 града в Югоизточна Азия, които със сигурност ще ви направят впечатление:

1. Джакарта, Индонезия 

Хаосът, звуците и миризмите, характерни за яванските градове, присъстват в Джакарта, но този мегаполис има и очарователна и спокойна страна. Ако посещавате този град със сигурност вземете фотоапарата си и се подгответе за доста снимки. Много посетители идват тук, за да видят Боробудур, най-големият храм на Буда в света и невероятно място за изгрев. Този комплекс от IX в. е спечелил място в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и е уникално културно богатство за Индонезия. Близката Прамбанан също датира от IX в. и има невероятно украсени кули и статуи. В центъра на града Таман Сари е интригуващо място, тъй като функционира като комплекс за къпане и градина за султана на Джaкарта.

2. Сайгон, Виетнам 

Сайгон, известен още като Хошимин, се намира в горещия и влажен юг на Виетнам. С население от 9 млн. в самия град, той е оживен град, където можете да намерите десетки улични пазари и милиони мотоциклети. Любителите на историята не трябва да пропускат Музея на военните останки, който показва информация и доклади на очевидците за американското нашествие и войната между двете страни между 50-те и 70-те години на ХХ в.  Сайгон разполага както с невероятно изискани ресторанти, така и с нископрофилни щандове за продавачи, които се грижат за всеки кулинарен копнеж, който може да имате. Някои от най-добрите начини да изживеете Сайгон са просто да вземете студена бира и купичка юфка край пътя и да наблюдавате градският живот.

3. Ханой, Виетнам 

Не са много туристите по традиционната пътека за Югоизточна Азия, които са прескочили този 8-милионен град, който е виетнамската столица и метрополис с огромно културно значение. Търсите ли щипка история? Минете покрай неоготическата катедрала „Свети Йосиф” или мавзолея на Хо Ши Мин, бивш президент на Виетнам и лидер на Виетнамската революция. В Стария квартал сетивата ви ще направят извънреден труд; ще намерите магазини за сувенири, улична храна, пищни пазари и местни жители, седнали на малки столове за чаша виетнамско кафе – един от най-важните продукти за износ в страната. Любителите на тази напитка могат да се отправят в пълната с кафенета улица наречена „Кафената улица”. Езерото Хоан Кием пък има забележителна кула в средата и цветният мост там е приятно място за разходка след залез слънце.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин