3 примера за най-мистичните места в света - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 примера за най-мистичните места в света
Автор: Peika.bg
3 примера за най-мистичните места в света
Снимка: pixabay

Колкото и клиширано да звучи, светът е пълен с чудеса. Има някои мистични места, които притежават едно много специално чувство. Може би това е тяхната поразителна красота, или богата история, или нещо повече от това. Понякога е трудно да се разбере, но всеки знае, че е там. Каквато и да е причината, те просто изглеждат специални.

За да вдъхновите вашите следващи открития, ето списък с три мистични места по света:

Великденски остров, Чили

3 примера за най-мистичните места в света
Снимка: pixabay

Великденският остров несъмнено е едно от най-мистичните места в света. Официално е част от Чили, но е далеч (около 3700 километра) дори от континенталната част на Чили. Историята на острова е очарователна и все още не е напълно известна. Не е сигурно кога хората за първи път са пристигнали там, но е съвсем сигурно, че идват от Полинезия. Изглежда, че жителите на Полинезия нарочно са се заселили на Великденския остров, въпреки че е много отдалечен. Вероятно съкровищата на острова са ги убедили да пътуват на дълги разстояния по море и да превърнат това очарователно парче земя в свой дом.

Според археолозите фауната и флората на Великденския остров са били невероятно разнообразни. Все още са, но някои части от рая със сигурност са били изгубени през вековете. Пейзажите са вълшебни, но това, което ги прави особено уникални, е наличието на моаи, гигантските, зловещи фигури. Разпръснати по земята, скулптурите най-вероятно представляват предци, които държат под око селата. Те са изиграли важна роля в живота на местните жители на Полинезия и досега разпространяват своята магическа атмосфера.

Големите пирамиди в Гиза, Египет

3 примера за най-мистичните места в света
Снимка: pixabay

Завинаги мистерия, все още не ни е ясно как са построени пирамидите. Дългогодишните изследвания показаха по-ясно каква е целта им, но те все още са страхотен пъзел. Знаем със сигурност, че хиляди трудолюбиви хора са носили тежки камъни, за да построят тези впечатляващи и удивителни паметници, поръчани от египетските фараони да служат като огромни гробници. Некрополът в Гиза включва комплекси от Големите пирамиди, Големия сфинкс, няколко гробища и село, някога обитавано от работниците. Разположени на пустинното плато, пирамидите са най-разпознаваемият символ на Египет. Те също така са едно от историческите седем чудеса на света.

Теотиуакан, Мексико

3 примера за най-мистичните места в света
Снимка: pixabay

Теотиуакан, името, дадено от говорещите науатл ацтеки, означава „родното място на боговете“, а легендите твърдят, че божествата се срещали в Теотиуакан, за да планират създаването на Вселената и човечеството. Разположен на около 30 километра от Мексико Сити и известен най-вече с невероятните мезоамерикански пирамиди, Теотиуакан сега е популярна туристическа дестинация. Преди това е бил голям град и дори след падането си остава важно място за поклонението на ацтеките. Поради историческото си и духовно значение, той е и едно от най-мистичните места в света, особено енигматичните храмове. Храмът на Слънцето и Храмът на Луната, двете най-големи пирамиди в града, доминират в пейзажа. Има и по-малки структури и музей. Хората все още пътуват до Теотиуакан, за да усетят духовните енергии.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин