4 интересни европейски града, които започват с буквите Ш и Щ - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 интересни европейски града, които започват с буквите Ш и Щ
Автор: Елена Исаева

В поредица от статии ще ви представя една малко по-различна класация, а именно 4 европейски града, които може да посетите, подредени по азбучен ред. Разбира се, това е малка част на красивите градове в Европа, които започват с буквите Ш и Щ, но нека статията ви вдъхнови да потърсите още подобни, както и по-подробна информация и за по-долу споменатите.

Шипка, България - за град Шипка има данни за съществуване на селище в региона още от 2 век пр.н.е. На едноимения връх Шипка са се водили едни от най- важните битки за Освобождението на България.  През 1934 г. на върха е построен паметникът на Свободата. Самият паметник отвътре е като музей, по извитото му стълбище може да се качите на върха, но внимавайте там е доста ветровито, за това винаги носете връхна дреха със себе си, независимо от сезона.

4 интересни европейски града, които започват с буквите Ш и Щ
Снимка: Елена Исаева

Също така има и изграден храм - паметник в памет на руските войски и българските опълченци, загинали в руско- турската освободителна война.

4 интересни европейски града, които започват с буквите Ш и Щ
Снимка: Елена Исаева

 

4 интересни европейски града, които започват с буквите Ш и Щ
Снимка: Елена Исаева

Шумен, България - е древен град, възникнал приблизително около 4 500- 4 000 г.пр.н.е. Със своята многовековна история, градът предлага изключителни забележителности, които са гордост за всеки българин. Ако отидете в града, разгледайте къщите - музеи „Панайот Волов“, „Добри Войников“, „Лайош Кошут“, комплекс „Създатели на българската държава“, историческия музей. Изкачете се до Шуменската крепост, откъдето освен интересните останки, ще можете и да видите невероятна панорамна гледка към града. В центъра на града има красив розариум, това е място, където можете да поседнете и да вдъхнете от аромата на българските рози. В близост до Шумен се намира и историко - археологическият резерват „Мадара“.

Шефилд, Англия - е много древен английски град, който датира още от Бронзовата епоха. По време на Втората световна война, градът е бомбардиран и почти изцяло разрушен.  Става известен с развитието на стоманената индустрия, която след войната силно запада. От 80- те години на миналия век, Шефилд започва да се съживява икономически. Има интересна катедрала, построена през XV век, която многократно е реконструирана впоследствие. Градът носи очарованието на английските провинциални градчета.

Щутгарт, Германия - до 19 век, Щутгарт е бил седалище на графове, впоследствие на кралете на Вюртемберг, които са оставили красиви дворци като наследство. Освен кралските дворци, в града има и редица интересни музеи. Тук са произведени първите автомобили и мотоциклети. Това е един от т. нар. зелените градове в Германия. В края на месец септември се провежда традиционен бирен фестивал, където можете да се забалявате, да пиете няколко различни видове немска бира и да вкусите от изкушителните наденички.

4 интересни европейски града, които започват с буквите Ш и Щ
Снимка: pixabay.com

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин