5 чудесни причини да пътувате без план - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 чудесни причини да пътувате без план
Автор: Кристин Станкова
5 чудесни причини да пътувате без план

Малко неща са по-приятни от блаженото очакване на дълго планирана ваканция. Естествено, организацията е изпълнена с неуморен труд над компютъра и банковата ви сметка.

Широк асортимент от идентични хотели се перчат пред очите ви, не можете да решите кой вид транспорт да изберете – влак? Автобус? Хеликоптер? Старият вартбург на дядо? Целият процес е крайно изтощителен. Затова ако нямате желание да изразходвате ценна енергия, ето ви 5 чудесни причини да пътувате без план:

Анти-стрес комплекс

Вместо разнасяне на чанта, пълна с множество шишенца с таблетки за укрепване на нервната система, далеч по-ефективно е да разнасяте себе си (и чантата), където ви сварят очите. Опитите да се впишем в света като подредени, зрели хора ни подлагат на изключителен стрес. А най-лесното решение за всичките ни неврози е – да избягаме от тях! Ненадейно отпрашвайки нанякъде, било то за седмица или просто някой съдбовен вторник - смяната на обстановката и егоистичното глезене са лек за всички нива на напрежение.

Милост към спестовната книжка

Откърмени сме с идеята, че ваканциите се мислят отрано. Майки, баби, трети братовчеди по бащина линия - всички ни повтарят как трябва да си купуваме самолетните билети половин година по-рано, но само след като два месеца преди това сме резервирали стая – иначе е много скъпо. Истината е, че никоя компания не обича празни места. Изненадващо е на какви изгодни оферти може да се натъкнете в последния момент, запълвайки бройка – с транспорта, нощувките и всичко останало. Пък и дори желаният хотел да няма свободни стаи, винаги може да откриете някоя симпатична бабка с китна квартира под наем за жълти стотинки.

Великите географски открития

Докато сме на откривателска тема, ще се изненадате на какви неща може да се натъкнете, докато се шляете безцелно. В такт с модерната технология, случаен маршрут в навигацията може да ви заведе при най-красивия водопад, магичен фестивал или отдавна забравено селце, за което никой не говори, но там правят най-вкусната шкембе чорба...

Торбичка с истории

Всеизвестен факт е, че най-добрите истории - тези, които разказваме след няколко чашки твърд алкохол, са плод на импровизация. Импровизацията може да бъде реализирана по много различни начини, на път най-вече във формата на изгубване – в гората, по плажа, в подземията на лондонски пъб... Няма значение дали сте вкочанени, изгорели, изкъпали скъпия си телефон в морето, прибирайки се вкъщи ще имате арсенал от просълзяващо смешни инциденти, с които да тормозите приятелите си и да споделяте с незаинтересовани познати.

Нови другари

Едно от нещата, които винаги сплотяват хората, е всеобщата дезориентация. Озоваването където и да е с куфари в ръце, без предварително проучване, е съпроводено с изражение на очарователна заблуда. Съвсем предвидимо е да се натъкнете на други, също толкова очарователно заблудени хора, с които да изследвате в дълбочина местността, най-вече местната бирария, разбира се. Винаги е приятно да имаш с кого да споделиш мезето си, пък може да се окаже, че пред вас стои съучастник в многобройни бъдещи приключения.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин