5 интересни фестивала, които си заслужава да посетиш (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 интересни фестивала, които си заслужава да посетиш (част 2)
Автор: Peika.bg
5 интересни фестивала, които си заслужава да посетиш (част 2)

Обичате ли фестивалите?

Е, днес сме ви подготвили няколко, които наистина си заслужава да посетите. Ето кои са те:

1. Нощта на репичките в Мексико

Всяка година на 23-и декември в мексиканския град Оаксака се организира един необичаен християнски фестивал. Звездата на вечерта е един зеленчук, който според нас е доста невзрачен, но пък какво знаем ние. Фестивалът е под формата на конкурс за най-красива фигура, изваяна от ряпа. Темата обикновено е Рождество Христово, но има всякакви произведения. 

2. Денят на мълчанието в Бали

Нова година протича доста по-различно в Бали. За разлика от повечето хора в другите страни, в които фойерверките и купоните са задължителен елемент, населението на Бали предпочита да посрещне новата година в мълчание. В Деня на мълчанието всички на острова, включително и туристите, трябва да следват няколко строги правила: никакъв огън, никакви пътувания, никакви танци, никакво забавление. Всякакви дейности са забранени – няма трафик, няма електричество (освен при спешни случаи) в продължение на 24 часа. По този начин хората на Бали се съсредоточават върху равносметката за изминалата година, могат да си починат и да медитират. 

3. Изгарянето на снежен човек в САЩ

Когато зимният сняг се стопи, е време за празненства! Жителите на мразовития район на Лейк Сюпириър са избрали един нестандартен начин да приветстват топлото време и да сгреят душите си – изгарянето на огромен снежен човек. Събитието се провежда на 20 март и засега привлича само гости от района, но пък според нас е очарователна и кой знае – един ден може да стане по-популярно. 

4. Маймунският бюфет в Тайланд

Всеки ноември в Тайланд се организира огромна шведска маса за хиляди местни маймуни. Над 4 тона храна се сервират край близкия храм, за радост на животните. Вярва се, че маймуните носят късмет и затова местните жители искат да ги зарадват. Градът на маймуните, както е известен Лопбури, привлича много туристи от цял свят, а местните се отнасят с голяма почит към маймуните и се грижат те да живеят добре

5. Бърнинг Мен в САЩ

Фестивалът „Горящият човек” е смесица от изкуство, себеобновление и прераждане. Той се провежда за 8 дни в пустинята Блек Рок и много хора, които са го посещавали, твърдят, че след това не са били вече същите. Идеята е да забравите ежедневието си, да забравите правилата и скучния начин, по който сте живели, и да си създадете нов живот, изпълнен с себеизразяване и свобода. Много хора си мислят, че събитието е само за хипита, но то се посещава от хора с различни професии, вярвания и убеждения. Всички посетители са добре дошли. Ако си търсите духовно, но доста щуро изживяване ви препоръчваме този фестивал. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин