5 любопитни факта за живота на италианците (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 любопитни факта за живота на италианците (част 2)
Автор: Peika.bg
5 любопитни факта за живота на италианците (част 2)

Днес сме ви подбрали няколко любопитни факта за италианския начин на живот. И може би той ще се окаже малко по-различен от това, което сте си представяли.

Ето какви са житейските привички на италианците:

1. Патриотизмът

Италианците винаги се гордеят с мястото, на което са родени и израснали и е възможно още на първата ви среща да ви кажат в кое селце са родени и в коя провинция се намира то. Те много държат на родния край вероятно защото някога Италианският полуостров е бил разделен на няколко независими кралства и днес всяка област се гордее със своите особености, които определено са факт. Ако пътувате в Италия, ще видите, че межди северната и южната част на страната има огромни разлики, както и че всеки град (независимо голям или малък) има своите специфики. 

2. Имането на деца

Италианците по-късно стават родители, вероятно защото не могат да си позволят да отглеждат дете, докато са все още са в 20-те си години. Според статистиката средната възраст, на която жените за първи път стават майки, там е 32 години, а мъжете за първи път стават бащи на 35 г. Интересен факт е, че в Италия една жена над 40 г. е по-вероятно да стане майка, отколкото една жена под 20 г. 

3. Сключването на брак

Много двойки в Италия решават да сключат брак едва след като имат няколко деца, а причината се крие в това, че е много трудно да получиш развод в Италия. Дори да нямате деца и да нямате общо имущество, пак може да ви отнеме цяла година, докато се разведете. 

4. Животът на възрастните

В Италия много възрастни хора се отдават на живот, след като се пенсионират – започват да пътуват по-активно, започват нови хобита, пишат книги и т .н. Също така някои от старческите домове в Италия представляват разкошни старовремски вили., в които обитателите им живеят прекрасно. 

5. Храненията

В Северна Италия повечето ресторанти отварят само за обяд (между 12:00 и 14:30 ч.) и за вечеря (между 19:00 и 23:00 ч.) В останалите часове ще трябва да се задоволите със сандвич от някое място за бързо хранене. Много италианци, ако не успеят да обядват до 14:30 ч., пропускат това хранене чакат да стане време за вечеря. Също така рядко ще ги видите и да ядат на крак. Друго нещо, което следва да имате предвид, е, че в Италия почти няма да видите денонощни магазини, а много заведения са затворени в неделя, ако пък работят в този ден, най-вероятно почиват в понеделник. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин