5 пръста – поглед от ръба на австрийските Алпи - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 пръста – поглед от ръба на австрийските Алпи
Автор: Peika.bg
5 пръста – поглед от ръба на австрийските Алпи
Снимка: Wolfgang Wildner

Има начини да погледнете в пропастта без това непременно да е опасно за вас. В австрийските Алпи има място, където можете да видите красивия планински регион или да се снимате в рамка за спомен.

5 пръста“ (5 Fingers) е туристическа площадка за наблюдение на връх Крипенщайн в планините Дахщайн. До мястото се стига за по-малко от 20 минути от станция Крипенщайн на кабинковата линия Дахщайн като качването струва 40 евро.

Името на атракцията идва от нейната форма, която до известна степен прилича на ръка. Всеки един от „пръстите“ е дълъг средно по 4 метра и стърчи над 400-метрова пропаст. Всеки един от „пръстите“ има различен дизайн, давайки различна перспектива и възможности на туристите да се забавляват и да се възхитят на природната красота на региона.

33719

На първият „пръст“ отляво надясно има монтирана метална рамка, в която поставяте глава, за да се снимате, а резултатът е все едно сте се фотографирали в картина с планините отзад за фон. Вторият „пръст“ има стъклен под, който позволява на посетителите да гледат право в урвата долу. Третият „пръст“ е по-къс и не е достъпен докрая, защото там има закачка с туристите и по точно - има трамплин. Четвъртият „пръст“ има дупка в пода, отново за да могат туристите да виждат какво има под тях. На „петия“ пръст пък има телескоп, чието ползване е безплатно.

33720

Площадката за наблюдение „5 пръста“ е осветена вечерно време до полунощ и може да бъде видяна от градовете Халщат и Обертраун. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин