5 причини да отседнете в манастир - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 причини да отседнете в манастир
Автор: Таня Стоилкова

Нощуването в манастир няма да ви предложи балдахин и звездни условия на хотел. Но може би ще ви предложи промяната, от която имате нужда. Ще се насладите на различно изживяване, ще имате време да помислите,. Ако сте готови да преживеете нещо, което нито един хотел не може да ви предложи, ние ви даваме пет причини да го направите.


1. Да отседнете в манастир в повечето случаи означава да отседнете в сграда с много история и дух. Разберете какво има да разкаже манастирът за себе си, за околностите и какви хора са минавали през земите му.

2. Повечето манастири се намират сред природата, така че ще се радвате на спокойствие и тишина. Ще можете да се разходите по различни екопътеки, близки гори, планини или скали.

3. По-евтино е. Да отседнете в стая в манастир със сигурност е много по-евтин вариант, отколкото да наемете хотелска стая.

4. В някои манастири, като например в Гигинския, се произвеждат екологично чисти био-продукти. Може да се насладите на забравения истински вкус на кисело мляко или мед, или хубаво вино.

5. Спокойствието и обстановката в манастир е уникална по рода си. Може да намерите търсената промяна, мир и среща със себе си, особено ако сте религиозни.

Идеи за манастири, които можете да посетите, ще намерите тук.

 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин