6 начина да избягате от Коледа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 начина да избягате от Коледа
6 начина да избягате от Коледа
Снимка: Guliver/Getty Images

Дошло ви е до гуша от звънчета, песнички за елени и червенобузести дядовци с фалшиви бради. Озъртате се като гърмян заек в търсене на изход от цялата предколедна, коледна и следколедна лудост. Това може да означава само едно: следващият идеен наръчник е за вас. 6 идеи за бягство от Коледа.

Отидете в нехристиянска държава

След като Коледа е сюблимният момент в годината на християните (макар и отвлечена от консумеристката лудост), значи най-лесен и логичен план за евакуация е билет за държава, която не е християнска. Плюс още едно условие – да не е залята от коледната вълна въпреки религиозната несъвместимост. Чудесен избор е Йордания – не само защото тук няма и помен от Коледа, но и защото времето е приятно (24-25 градуса), а плажовете ви очакват. 

Отидете в комунистическа държава

Куба вече не е безопасно място – през 1998 г. Фидел Кастро премахна забраната за празнуване на Коледа. Дори и в Китай вече звънят звънчета и се разхождат облечени в червено дебелаци. Което оставя само един избор – Лаос. Антиконсумеристка с държавен декрет и освен това будистка.

Бъдете дзен

Избягайте в някой отдалечен ашрам или друго религиозно убежище. Приложете заплетени йогийски пози и се опитайте в същото време да кажете „Весела Коледа“. Ха!

Отидете в някоя парти дестинация

Дестинациите, които провеждат партита целогодишно, са толкова изтощени към края на годината, че Коледа изглежда като пенсионерска вечеринка в сравнение с тях. Например, Ибиса.

Отидете на работна почивка

Посветете времето си на доброволен труд – например, преподавайки английски в някое африканско село или строейки наколни къщи в Индия. Трудът увлича и много бързо ще забравите за коледните щуротии.

Изгубете се

Ако откриете някое място, което е толкова далеч и скрито, че даже Дядо Коледа не може да ви намери, бягството от Коледа ще е фасулска работа. Например, малайзийския остров Лангкави. Не сте го чували? Е, и Дядо ви Коледа също. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин