6 предложения за фестивално лято 2015 - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 предложения за фестивално лято 2015
Автор: Стефан Стефанов
6 предложения за фестивално лято 2015

Фестивалното лято на 2015 г. се задава с пълна сила, а с това вървят и многобройни предложения за музикални фестивали за всякакви вкусове и предпочитания. Съвсем небрежно претърсване на интернет за интересни събития през лятото доведе до лавина от любопитна информация, която синтезирахме в нашите 6 предложения за вашето фестивално лято.


Тъй като времето за закупуване на билети напредва, единственото, което трябва да решите е на какво ви се ходи, да скътате малко пари и да си пуснете отпуската.

1. Festiwal Tauron Nowa Muzyka

Полша

20-23 август

Вход: останали са само пасове за три дни (69 евро) и за два дни (56 евро)

Таурон звучи като име на площадка за излитане от научнофантастичен филм и ефектът, който организаторите искат, като цяло е такъв. Дисутопията на събитието е стабилно захранена от мястото - фестът в Катовице се случва между две шахти в бивша мина, която е била използвана в периода 1823-1999 г.

В изоставения индустриален комплекс през тази година сред хедлайнерите личат имената на американския рапър Tyler the Creator, английската нео-соул изпълнителка Фатима и техно легендата Джеф Милс, който ще бъде със симфоничиня оркестър на полското национално радио.

2. Southern Soul Festival

Черна гора

25-28 юни

Вход: 86 евро за четири дни

Лятото в Черна гора е приятно слънчево и доста горещо, морето е кристално чисто, а черногорците имат достатъчно самочувствие, за да кръстят един от плажовете си Копакабана. Именно на него ще се състои този фестивал, където феновете ще могат да избухнат на изпълненията на над 40 артисти, основно в направление на електронната музика. Сред хедлайнерите ще са Dorian Concept, Romare и Рон Трент, а с европейски джаз ще застъпят Matthew Halsall Quintet и the Elliptics.

3. Festival Yeah!

Франция

5-7 юни

Вход: билетите са по 25 евро на вечер, но повечето вече са изкупени и вече има само за някои изпълнения на 5-и и 7-и юни.

Фестивалът е създаден от известният DJ и продуцент Лоран Гарние и има за задача да предостави на посетителите добра музика, добра храна и добро настроение. Събитието е във френския град Лурмарен, а лайн-ъпът е пълен с електро, рок и фолк изпълнители и... DJ сетове, разбира се. Самият Гарние ще пуска, но билетите за неговият сет вече са свършили.

4. Flow

Финландия

14-16 август

Вход: за три дни е 169 евро, за един ден – 89 евро

Също като полския фест, Flow се случва в индустриална зона – изоставена електроцентрала в столицата Хелзинки. Вътре се продава голямо количество и огромно разнообразие от алкохол, поради което не е разрешено да се излиза с бирите извън фестивала. Тази година сред артистите на Flow ще са имена като Бек, The War on Drugs, Flying Lotus, Florence + The Machine, Alt-J, Pet Shop Boys, Ройсин Мърфи и други.

5. Flow Festival

Словения

26-28 юни

Вход: за петък 26-и и неделя 28-и билетите са по 45 евро, за събота е 55 евро. За трите дни е 95 евро.

Това всъщност е същия фестивал като този във Финландия, но се провежда в Словения, което е добра новина за тези, които са харесали някой от изброените по-горе хедлайнери на събитието в Хелзинки.

Изданието в Любляна ще е първото такова и ще се състои във фабрика от 19-и век. Точно като на фестивала-майка, посетителите ще имат възможност да присъстват на музикални изпълнения, както и на визуални изкуства, филми и семинари с фокус върху модерната креативна култура.

6. The Garden Festival

Хърватия

1-8 юли

Вход: 165 евро за една седмица

Garden е хърватски електронен фестивал, който тази година ще е една идея по-горещ, защото ще празнува своя 10-и рожден ден. За събитието организаторите са събрали артисти като Eats Everything, Seth Troxler, Bonobo, Crazy P, Nightmares on Wax, а освен това почитателите на електронната музика със сигурност няма да скучаят, защото са предвидени всякакви възможни партита и събития на суша и вода. Отделно от това, ако искате да се разходите, ще имате подходяща дестинация, защото наблизо е един от старите хърватски градове – Задар.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин